Újabb ciklon sújt le Európára

A hét végén a Dennis váltja az épp csak lecsengett Ciarát (ejtsd: Kírát, gyakori kelta női név, jelentése: sötét hajú). Dennis azonban az előrejelzés szerint kevésbé lesz komisz az Európán végigtaroló Ciaránál.

A brit Meteorológiai Szolgálat vezető szakértője szerint szombaton nedves, csapadékos idő várható a szigetországban. Steve Ramsdale szerint a korai prognózis alapján a lakosságnak lesz ideje felkészülni a vihar esetleges következményeinek a megelőzésére.

A szél sebessége a szárazföldön elérheti a 80, a tengerparton és a dombos tájakon a 95 kilométert is.

Ezzel szemben a Ciara Wight szigetén például 156 kilométeres sebességgel söpört végig.
A Dennis vihar szinte ugyanazokat a területeket érinti, mint a Ciara: Írországon át éri el az Egyesült Királyságot, majd Franciaországot, a Benelux államokat és végül Dániát.

A meteorológiai modell szerint a Balti-tenger felé távozik, azaz a Ciarától eltérően elkerüli Magyarországot. (Euronews)
(Kiemelt kép: szombati előrejelzés   –  www.wxcharts.com)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!