Újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést

Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 25-re nőtt itthon diagnosztizált fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu oldal.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.

Hazánkban eddig 25 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 15 magyar állampolgár. Az egyelőre nem közölték, hogy kik az új betegek.

Operatív törzs: jó állapotban van a hat újabb magyar fertőzött

Jó állapotban van az a hat újabb magyar állampolgár, akiknél az elmúlt 24 órában diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést – ismertette Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a mai budapesti sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint köztük vannak olyanok, akik korábban azonosított fertőzöttektől kontaktszemélyként kaphatták el a fertőzést és olyan új betegek is, akiknél a fertőzés útját még nem azonosították. Mindannyiukat kórházban kezelik.

Lakatos Tibor arra kérte a kormányablakok ügyfeleit, hogy a tumultus elkerülése érdekében előre egyezetett időpontokban keressék fel a hivatalokat. A kész okmányokat postai úton levélben kapják meg az azokat igénylők – tette hozzá. (MTI)

Kapcsolódó: Megnyílt az új karantén a Kútvölgyi kórházban

A brazil elnök második vizsgálatának az eredménye negatív

Egy nap alatt negyedével nőtt a halottak száma Olaszországban

Hétfőn bezárnak az iskolák, digitális oktatás lesz

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!