Uj Péter az Indexről: A Fidesz megint szorít egyet a fojtófogáson

Uj Péter szerint az is lehet, hogy az Indexre rácsukják az ajtót, de ő maga nem erre számít.

Uj Péter, az Index korábbi főszerkesztője, a portál egyik alapítója a Klubrádió Megbeszéljük című műsorának volt a vendége.

Azt mondta, lehet, hogy a kormány rácsukja az ajtót a portálra, ahogy a Népszabadságnál is tették, de az ő tippje nem ez, hanem az, hogy az elmúlt tíz év eseményeit folytatva egyre jobban szorítják fojtófogásban a legolvasottabb magyar sajtóorgánumot.Uj hozzátette, bár nincsenek extra információi, ameddig a portálnál dolgozott, minden évben arról volt szó, hogy mikor mennek neki, mikor ültetnek oda valakit, mikor szüntetik meg. Minden évben szorítottak egy kicsit  ezen a fojtófogáson. Sok év telt el, amióta távozott az Indextől, és már akkor is azért jött el, mert a függetlenség veszélyben volt.

Az Index volt főszerkesztője szerint jól működő módszer a politikában, hogy egy sokkal nagyobb esemény árnyékában hoznak meg egy fontos döntést. Most éppen a felhatalmazási törvény bevezetésének napján jelentették be, hogy Vaszily Miklós, az MTVA volt elnök-vezérigazgatója, a kormányközeli Echo TV, majd a TV2 vezetője többségi tulajdonkosként megjelent az Index környékén, az Indamedia nevű cégben.

Megjegyezte azt is, hogy a Fidesz a médiapiac kevésbé látható részét, az ügynökségeket, sales house-okat is „teljesen megette”.

Mint azt mi is megírtuk, az Index szerkesztősége attól tart, hogy rövidesen megszűnhet. Azt közölték a portálon, hogy a szerkesztőségük nagy átalakítások előtt áll. Az Index mostani főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot tegnap kitették az Index.hu Zrt. igazgatóságából. (Klubrádió)
Kapcsolódó: Kitették az Index főszerkesztőjét az Index.hu Zrt. igazgatóságából

Az Index szerkesztősége rövidesen megszűnhet

Szele Tamás: Az Index ostroma

(Kiemelt kép: Uj Péter – Wikipédia)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!