Trump Davos-ban arról beszélt, hogy nem szabad a klímaaktivistákra hallgatni

Míg Greta Thunberg üres ígérgetéssel vádolta meg a világpolitika és -gazdaság döntéshozóit, az amerikai elnök vészterhes jóslatok helyett optimista hozzáállást sürgetett klímaügyben Davos-ban. Személyesen – legalábbis a Világgazdasági Fórum első napján – nem találkoztak.

“Az, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből, mindenkit felháborít és aggaszt. Kell is, hogy aggasszon. De a tény, hogy mindannyian kudarcot vallunk az egyezményben vállaltakat illetően, nagyon úgy tűnik, nem zavarja a döntéshozókat” – fogalmazott Thunberg Davos-ban.
Előtte nem sokkal Donald Trump azt hangsúlyozta – és ezt a hallgatóság soraiban Thunberg is végighallgatta – hogy nem szabad a végítéletről prédikáló klímaaktivistákra hallgatni, mert ez most az optimizmus ideje.

“Most a határtalan reménykedésnek van itt az ideje, az örömnek, az optimizmusnak és a cselekvésnek. Ám ahhoz, hogy megragadjuk a holnap lehetőségeit, nem szabad odafigyelnünk az apokalipszist vizionáló jóslatokra” – fogalmazott.

Trump a klímaaktivistákra célozva még azt is hozzátette, hogy “abszolút hatalomra törnek, arra , hogy átalakítsák és dominálják életünk minden területét. Mint mondta, soha nem fogja hagyni, hogy „a radikális szocialisták, a gazdaságok megsemmisítői szétroncsolják országát vagy eltöröljék a szabadságukat”. (Euronews)Kapcsolódó: Elkezdődött a davosi fórum

A klímaváltozás újabb áldozata: kihalhat a kacsacsőrű emlős

Sas István: Feje tetejére áll a világ

Eredménytelen ENSZ klímacsúcs Madridban

Kivonultak a klímaaktivisták a madridi klímacsúcsról

Jane Fonda szerint bíróság elé kell állítani a klimakatasztrófát okozókat