Trükkel szerzett önkormányzati lakást a Várban Szijjártó barátja

Az azóta kegyvesztetté vált, börtönnel fenyegetett Kuna Tibor az Úri utcai önkormányzati lakásra cserélt ingatlant egy nappal azután visszavásárolta, hogy megkötötték a csereszerződést. Vagyis ugyanazt a trükköt alkalmazta, mint Bayer Zsolt.

A korábban milliárdos állami megrendelésekkel kitömött kommunikációs ügynökségeket vezető üzletember a Budavári Önkormányzattól kikért közérdekű adatok alapján 2018 nyarán – még a kerület fideszes vezetése idején – lakáscserével jutott hozzá a műemléképületben olcsón bérelt ingatlanhoz. Kuna Tibor havi 48 ezer forint bérleti díjat fizet a 74 négyzetméteres lakásért a kerületnek, és az Opten cégadatbázis adatai szerint tavaly november óta a hivatalos lakcíme is itt található.

Bár a csereszerződés részletei nem nyilvánosak, a 24.hu kiderítette, hogy Kuna egy XVIII. kerületi, 67 négyzetméteres lakást adott az önkormányzati ingatlanért cserébe, ám azt – a tulajdoni lap szerint – a csereszerződés aláírását követő napon vissza is vásárolta az új (ideiglenes) tulajdonosoktól. Vagyis a cserét csak papíron bonyolították le.

A csereszerződésre azért volt szükség, mert a lakástörvény szerint az önkormányzati lakások bérleti joga kizárólag másik lakás bérleti vagy tulajdonjogára cserélhető, magyarán pénzért nem megvásárolható.

Bayer Zsolt ugyanezt a trükköt használta. A Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosa és családja egy pilisszentkereszti faházat adott egy szintén Úri utcai ingatlanért cserébe, ami két hónappal az üzlet nyélbeütése után ismét Bayer Zsolt családja – az egyik fia – tulajdonába került.  (24.hu)

Kapcsolódó: Olcsón kapott várbeli bérlakást a volt fideszes polgármester

(Kiemelt kép: a középen látható, halvány rózsaszínre festett házról van szó – Google)