Több mint hetven emberrel végzett egy autóba rejtett pokolgép Szomáliában

Több tucat emberrel végzett egy autóba rejtett pokolgép Szomália fővárosában, Mogadishuban ma  reggel. A helyi hatóságok szerint az áldozatok száma már a délelőtti órákban meghaladta a hetvenet, és még szinte biztosan emelkedni fog. Több mint ötven embert kellett kórházba szállítani.

A bombát egy zsúfolt csomópontnál helyezték el, és hatalmas pusztítást végzett. Az áldozatok között rengeteg egyetemi hallgató van, akik a detonáció idején órára igyekeztek, de rendőröket és két török állampolgárt is azonosítottak már.

A merényletért egyelőre még senki nem vállalta a felelősséget, de a közelmúlt hasonló támadásai mögött rendszerint az Al-Káidához köthető és a kormány megdöntéséért harcoló iszlamista terrorszervezet, az Al-Shabaab állt. Két évvel ezelőtt egy hasonló merényletben több mint ötszázan vesztették életüket Mogadishuban. (Euronews)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!