“Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között”

Egy önkéntes ápolónő mondta el pár napja a Klubrádióban, hogy a kórházból kitett tíz, egyértelműen intézményi ellátásra szoruló betege közül kilenc kínok között meghalt.

Kásler Miklós miniszteri utasítására országszerte küldtek haza betegeket az elmúlt hetekben számos kórházból a koronavírus hazai terjedésére hivatkozva, hogy a felszabaduló ágyak rendelkezésre álljanak, ha egyszerre sok fertőzöttet kellene ellátni. Németh Athina ápolónő tíz hazaküldött beteg otthoni ápolását vállalta el önkéntes alapon, és azt állítja, mindegyiküket úgy tették ki az intézményből, hogy állapotuk kezelésére a hozzátartozók nem lehettek alkalmasak.

Egy ember kivételével mindegyikük daganatos beteg volt, őt el tudta helyezni a Mazsihisz szeretetkórházában, amiért külön köszönetet mondott az egyházi fenntartású ellátóhelynek. A többi kilenc ember azonban azóta elhunyt. Talán bizonyos, nem túl hosszú időn belül mindenképpen ez történt volna velük, de nem ilyen kínok között kellett volna elmenniük – mondta az ápolónő. Ha az embernek az élet jár, akkor a méltó halál is – tette hozzá 42 éve ápolóként dolgozó Németh Athina.

Említett egy kézzel írt zárójelentést is, amelyben szerinte az szerepelt, hogy a három hete májkómában lévő beteg, aki azóta nem volt magánál, „saját kérésére” távozik a kórházból.  Szörnyű esetekről beszélt: volt, aki nyitott hassal érkezett haza, mert nem volt teljesen összevarrva.

Kapcsolódó: Mintegy 200 autós tiltakozott a kórházi ágyak kiürítése ellen, Orbánnak dudáltak

Müller Cecilia szerint nem gond a kórházi ágyak felszabadítása

Kásler megtiltotta a kórházaknak, hogy a járványról nyilatkozzanak

Az egészségügyi államtitkár bírálta a Kórházszövetséget, mert kiállt Cserháti mellett

Érthetetlen a kórházak rohamtempójú kiürítése

Sok súlyos beteget kiraknak a kórházakból a kormány parancsára – sokan meghalhatnak