Tarlós nem csodálkozna, ha a kormány elvenné a Lánchidat

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere azt mondta, nem örülne, ha a kormányhoz kerülne a Lánchíd, de megértené. 

Tarlós úgy véli, nem csoda, hogy ilyen lépésen törik a fejüket a kormányban, és szerinte nincs számszerű ok Karácsony Gergelyék késlekedésére.

Ezzel Hollik István pénteki kijelentésére reagált. A Fidesz kommunikációs igazgatója ugyanis bejelentette, hogy a kormány átveszi a Lánchíd felújítását, ha a főváros vezetése még sokáig késlekedik, „szerencsétlenkedik”.

Tarlós azt mondta az atv.hu-nak, hogy a főváros részéről csak „a hókuszpókusz folyik, a panaszkodás, az egész egy mese”. Tarlós István szerint csak a politikai vita folyik a végtelenségig, nem tényekről, számokról van szó.

Azt is kifejtette, hogy Karácsonyék szerinte egyszerűen nem akarták elkezdeni a felújítást, azzal kalkuláltak, hogy politikai szimpátiát váltanak majd ki mint Budapest védelmezői, ha folyamatosan csak arra panaszkodnak, hogy a kormány nem ad nekik pénzt a Lánchídra.

Karácsony Gergely péntek este, szintén az ATV-nek azt mondta a Lánchíd felújításáról, hogy a műszaki dokumentáció kész, a BKK fogja kiírni a közbeszerzést, egyelőre nem tudni, pontosan mikor. “99 százalékban készen vagyunk” – jelentette ki a főpolgármester.

Kapcsolódó: Már 30 kilométeres a sebességkorlátozás a Lánchídon

Karácsony: A kormánynak egy fillérjébe sem kerül a Lánchíd felújítása

Karácsony: Budapest nem az ország fejőstehene

A Fidesz Szálasihoz hasonlította Karácsonyt, aztán kikérte magának a bírálatot

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!