Szlovén wellnesskomplexumot vett a magyar állam

Kilenc millió euró közpénzből vette meg a wellnesskomplexumot, ami mellé ráadásul a hírek szerint majd egy labdarúgó akadémia is épül majd.

“Mintegy kilencmillió euróért, megvásárolta a Sava Turizem Rt.-hez tartozó termálvizes turisztikai létesítményt Lendván” – írta néhány napja a Népújság nevű helyi lap, amit az Ugytudjuk.hu vett észre. Arról, hogy a magyar állam Szlovéniában készül wellness-szállókomplexumot vásárolni 2018-ban írt az Index.

A Népújság február eleji cikke szerint “tavaly december 18-án lezárult a Lendvai Terme eladási ügylete, amiről 2018 júliusában a Sava Turizem Rt. mint eladó, valamint a Comitatus Energia Zrt. mint vevő kötött szerződést. Megalakult a Lendvai Terme Kft. is, amelynek vagyona a Lipa szállodát, a szabadtéri medencéket, a kempinget, a Lipov gaj apartmanfalut és egy telket foglal magába. Mindezek tőszomszédságában a labdarúgó akadémia sportobjektumai épülnek fel a tervek szerint”.

Az Index korábbi cikke szerint a Comitatus-Energia – ezen keresztül bonyolították az ügyletet – 2018 végéig az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felügyelete alá tartozott, aztán átkerült a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára alá.

A 9 millió eurós vételár a forint mai árfolyamával már több mint 3 milliárd forintot jelent, vagyis ennyiért vették meg a wellnesskomplexumot. (hvg.hu)

Kapcsolódó: Magyarország egyre korruptabb a Transparency International szerint

Orbán veje óriási állami hitelt kap

Szlovénia összes szennyvíziszapját Magyarországra szállítják

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!