Szerdától nő az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya

Jövőre, azaz szerdától emelkedik az üzemanyagok biológiai eredetű összetevőinek az aránya, az intézkedéssel Magyarország is csatlakozik a környezetbarát E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A régi típusú autót használóknak azonban célszerű ellenőrizni, hogy lehet-e kocsijukba az új üzemanyagból tankolni.

A 95-ös oktánszámú benzin bioetanol-részaránya a kormányrendelet szerint legalább 6,1 százalék lesz 2020. január 1-jétől, a dízelhez kevert biodízel minimális részaránya 6,4 százalékról 8,2 százalékra nő.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta, hogy a töltőállomásokon kicserélik a matricákat, a 95-ös benzint E10-es matrica jelzi az eddigi E5-ös helyett. December végén a legtöbb helyen az autósok már az új jelzésekkel találkozhatnak. Annak érdekében, hogy az átállás zökkenőmentes legyen, a töltőállomások jelentős részénél a decemberben kiszállított üzemanyagok összetétele már megfelelt a 2020. január 1-jétől életbe lépő előírásoknak.

Több európai uniós országban is átálltak a magasabb bioetanol-tartalomra és a tapasztalatok szerint mindez nem okozott műszaki problémát – hangsúlyozta a főtitkár, aki ugyanakkor megjegyezte, hogy esetleg a régi típusú gépkocsiknál szükség lehet a járműre vonatkozó előírások ellenőrzésére.

Grád Ottó közölte, hogy az E10-es benzin használatával a járművek fogyasztásában lényeges változást nem lehet majd érezni.

Az E10 károsíthatja a régi autókat

Más források szerint azonban az üzemanyag megváltozása károsodást is okozhat. A Totalcar több problémát is felsorolt, és megmutatta azt a listát is, amelyből tételesen kiderül, melyik autók “nem bírják” az új típusú benzint. Bár a leggyakoribb típusok, tehát az első esztergomi Suzuki Swift, vagy a szentgotthárdi Opel Astrák nem veszélyeztetettek, számos márka rengetegféle régebbi és újabb motorkonstrukciója nem tankolható E10-es benzinnel. Itt a lista.

A bioetanolt keményítő- vagy cukortartalmú növényekből, például kukoricából vagy cukorrépából, máshol cukornádból, sőt búzából gyártják, ami előnyösebb, mert a légkörben található széndioxidot köti meg a fejlődése során, majd ez jut vissza a környezetbe az elégetésekor. Így elvileg nem jelent többletterhelést, ellentétben a kőolajszármazékokkal. (MTI, Totalcar)

Kapcsolódó: 11 ezer tudós írta alá a globális klímavészhelyzet kihirdetését

Eredménytelen ENSZ klímacsúcs Madridban

(Kiemelt kép: Pixabay)