Szegény Mészáros Lőrinc már nem dollármilliárdos

Orbán haverjának, Mészáros Lőrincnek sokat ártott a koronavírus járvány miatti gazdasági válság, no meg a forint gyengülése.

A világ tőzsdéi most erős lejtmenetben vannak, és Mészáros Lőrinc vagyonának jelentős része van tőzsdei cégekben. Az Opus értéke akkorát csökkent, hogy Mészáros vagyona 1 milliárd dollár alá esett az amerikai Forbes valós idejű vagyonkimutatása szerint.

A lap magyar kiadása mindehhez hozzátette: az is csökkentette Mészáros vagyonának dollárban számolt értékét, hogy a forint zuhan.

Orbán haverjának vagyona januárban még 407,7 milliárd forint értékű volt, most viszont már csak 290 milliárd, azaz 117 milliárdot bukott a válság miatt.

Az Opus részvényeinek értéke 15 százalékos mínuszban áll a múlt pénteki záróértékéhez képest.

Ez azt is jelenti, hogy a koronavírus keltette piaci turbulenciák eredményeképp ismét Csányi Sándor a leggazdagabb magyar a valós idejű amerikai adatok alapján.

Azt ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a gazdaság prognosztizálható visszaesése miatt valószínűleg a milliárdosok nem tőzsdén jegyzett cégei is rosszabb évet futhatnak majd. (Forbes)

Kapcsolódó: Mészárosék Mátrai erőműve inkább nem termelt áramot, hogy ne nőjön a veszteség

Mészáros cége értékesíti a következő három évben a közmédia hirdetési felületeit

Mészáros Lőrinc valójában annál is sokkal gazdagabb, mint eddig hittük

Mészárosék kaszáltak, Magyarország rengeteg EU-s pénzt fizethet vissza

Mészárosék és Garancsiék építhetnek a kézilabda Eb-re, több mint 150 milliárdért

Mészárosék 350 milliót kasszírozhatnak a nagycsaládos üdülésből

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!