Szavazószállítók miatt érvénytelen a szavazás egy komlói szavazókörben

A kenderföldi lakótelepen élők közül mintegy 250-300 embert 12-15 helybéli elkísért voksolni. A szervezetten mozgó szavazószállítók gyakran bementek a függöny mögé is.

A kísérők a függöny mögött vagy még a szavazóhelyiség előtt megmondták a velük tartó voksolóknak, hogy kit kell beikszelni.

A szavazószállítók egy, a kormánypártokkal jó kapcsolatban lévő cigány egyesülethez kötődnek, s ez a szervezet a szavazás előtt ételt adományozott a voksolni vitt kenderföldieknek.

A választók jogszerűtlen befolyásolása miatt a baranyai város ellenzéki pártjait összefogó Komló Összeköt Egyesület korábban panasszal fordult a választási bizottsághoz, ám az elutasította a beadványt. Az egyesület ezután fordult bírósághoz.

A Pécsi Ítélőtábla tegnapi jogerős ítélete szerint meg kell ismételni az önkormányzati választást Komlón a kenderföldi szavazókörben.

A megismételt voksolás november 10-én tartják.

A korábban kormánypárti irányítású Komlón az ellenzék 6-2-re nyert az egyéni körzetekben, Polics József, fideszes polgármester viszont győzött 118 vokssal Ferenczy Tamás ellen. A Polics-Ferenczy harc valamennyi körzetben kiegyensúlyozott volt, s az eredményt döntően befolyásolta, hogy Kenderföldön a volt polgármester 145 szavazattal többet kapott. (Népszava)

Kapcsolódó: Hajléktalanok adatait szerezték meg választási csaláshoz Nagykanizsán

Dübörög a választási csalás

Választási csalás történt, a rendőrség mégsem nyomoz tovább

Folytatódik a kampány fideszes meghekkelése

Bangóné bement a Fidesz csepeli irodájába, feljelentették

Szele Tamás: Listakereskedelem

(Kiemelt kép: Komló, kenderföldi lakótelep – Google Maps)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!