Soros György nem jön Magyarországra, amíg Orbán van hatalmon

Amíg Orbán Viktor van hatalmon Magyarországon, Soros György nem tér vissza szülőföldjére. A brit Guardian című lapnak adott interjúban elmondta: attól tart, az országban annyira eluralkodott az ellene indított propaganda, hogy akár még fizikai atrocitás is érhetné.


Orbán Viktorról megemlítette, hogy korábban még támogatta őt, mert elkötelezettje volt a nyitott társadalomnak, mára azonban kizsákmányoló, egy maffiaállam megalkotója lett.

A cikk megemlíti azokat a plakátokat is, amelyekkel tavaly szórták tele az országot, és amelyen Soros látható, és egy felirat: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén”. Erre úgy reagált, nem engedi, hogy személyes konfliktusba sodródjon Orbán Viktorral. Úgy fogalmazott, a nézeteltérés közöttünk nem személyes, hanem ideológiai.

Beszélt arról is, hogy az ellene irányult támadások kihívást adnak és energiával töltik fel, úgy fogalmazott, „azok az emberek, mozgalmak vagy országok, amelyek támadnak engem, arra sarkallnak, hogy valami jót tegyek”.A brit lap természetesen megkérdezte a véleményét a Brexitről is. Soros György azt mondta, hogy a Brexit mind a két oldalnak árt. Nagy-Britanniának arányosan többet, Európának pedig abszolut értékben többet. A legfontosabb, hogy az európai értékeket jobban lehet védeni, ha a két fél együtt marad. (Guardian, hvg.hu)

Kapcsolódó: Soros György büszke arra, hogy kik tartják mumusnak

Soros György megpróbálja megmenteni a CEU-t

Bírósági szakaszba lép a Stop, Soros! törvény miatti kötelezettségszegési eljárás

(Kiemelt kép: BBC)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!