Soros György büszke arra, hogy kik tartják mumusnak

Az amerikai üzletember azt mondta, olyan ez neki, mint egyfajta becsületrend. Soros György a nemzetközi politikában trendfordulóra számít.

Soros György jól elvan azzal, hogy vannak ellenségei, de azt gondolja, hogy az idő neki dolgozik, mert megfordul a hullám, és a nacionalisták ellenében ismét az olyan „globalistáknak” kedvez, mint amilyen ő is. Mi több, kifejezetten büszke arra, hogy egyes körökben mumusnak számít. Olyan ez neki, mint egyfajta becsületrend – írja a The New York Times.

A lap pénteken közölt interjúja szerint a lista Trumptól a kínai kormányig terjed, de magában foglalja az összeesküvés elmélet számtalan hívét is. A többi közt azért állnak szembe vele, mert liberális ügyeket támogat, és mert az általa alapított Nyílt Társadalom Alapítványok a demokráciát és az emberi jogokat segítik elő mintegy 120 országban – gyakorta tekintélyuralmi rendszerek ellenében. Érezni vele szemben jókora adag antiszemitizmust is.

Mi itt Magyarországon pontosan tudjuk, mit is jelent a sorosozás, hiszen a kormánypropaganda egyik meghatározó eleme.

Soros György, születési nevén Schwartz György (Budapest, 1930. augusztus 12. – ) magyar származású amerikai filantróp üzletember. Pénzügyi tevékenységén kívül sokszor világpolitikai eseményekben is szerepet vállalt, támogatta a Black Lives Matter nevű progresszív mozgalmat is, amivel az Egyesült Államok határain kívül is közismertté vált. A Közép-európai Egyetem (CEU) örökös kurátora és a kuratórium tiszteletbeli elnöke. A több mint 50 országban működő társadalmi szervezeteket támogató nemzetközi alapítványáról, az Open Society Foundationsről (Nyílt Társadalom Alapítványok) is ismert.

A Forbes magazin 2014. májusi listája szerint az Amerikai Egyesült Államok 17., a világ 29. leggazdagabb embere. (Népszava, Wikipédia)