Salvini már Richard Gere-rel is veszekszik

Matteo Salvini olasz belügyminiszter kiakadt azon, hogy Richard Gere hollywoodi színész olaszországi nyaralását megszakítva élelmiszert vitt egy mentőhajón rekedt menekülteknek.
A szélsőjobboldali populista Liga elnöke azt írta a Twitteren:

„Azt látva, hogy az NGO-s barátainak 180 bevándorló van a fedélzeten, biztos vagyok benne, hogy a nagylelkű milliomos mind befogadja őket a villáiba. Tévedek???”

Richard Gere szombaton arra kérte az olasz kormányt, hogy hagyja abba az „emberek démonizálását”, és inkább segítsen azoknak a menekülteknek, akiket az Open Arms, egy spanyol civil szervezet hajója mentett ki a Földközi-tengerből. A hollywoodi színész meglátogatta a hajót, majd részt vett egy Lampedusa szigetén tartott sajtótájékoztatón is.

Salviniék kormányát Trump kormányához hasonlította, szerinte az Egyesült Államokban is hasonló a menekültválság, Mexikóból, Nicaraguából, Salvadorból és Hondurasból indulnak menekültek az USA-ba. Gere szerint a menekültellenességnek a világon mindenhol be kéne fejeződnie: „És le is fognak állni, ha mi azt mondjuk.” (444)

(Kiemelt kép: Salvini mémje a Twitteren)