Frissítve!!! Rálőttek a DK újbudai irodájára

“Rálőttek a DK újbudai irodájára – Meg kell állítanunk a Fidesz gyűlöletpolitikáját” – címmel tartott sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció.

Tegnap délután lövésnyomokat találtak a DK újbudai irodájának falán és az ablak is betört – jelentette be a párt a ma déli sajtótájékoztatóján. A párt munkatársai szerencsére nem tartózkodtak a helyszínen, amikor az eset történt, csak a nyomokat vették észre később – közölte Barkóczi Balázs, a párt szóvivője a DK Központi Irodájában tartott sajtótájékoztatón.

A párt feljelentést tett. A rendőrség megállapította, olyan fegyverrel követték el a támadást, ami nem minősül kifejezetten lőfegyvernek, de alkalmas lehet súlyos sebesülések okozására és az emberi élet kioltására is. A helyszínen 2 centiméteres fémgolyókat találtak, amik 45 méter per szekundum sebességgel lőhettek ki. Egyelőre nem tudni, kik voltak a tettesek.

„Döglött patkányt már küldtek nekünk pár héttel ezelőtt, a politikusainkat naponta zaklatják Facebookon, de ilyen még soha nem történt” – tette hozzá Barkóczi Balázs, a párt szóvivője.

Hozzátette, mivel a plakátokból és az ablakon lévő logókból egyértelműen látszik, kié az iroda, amire rálőttek, biztosan a DK ellen irányult a támadás. Barkóczi nyomatékosan felszólította a Fideszt, hogy hagyjanak fel az uszítással és a gyűlöletpolitkával, mielőtt ennél nagyobb baj történik.

„Szörnyű belegondolni, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg senki, mert az irodánk egy társasház aljában van. Nemcsak a DK munkatársait, hanem a lakókat is veszélyeztették a lövésekkel”

– mondta Bakai-Nagy Zita, a DK újbudai alpolgármestere.

Az utca elején egy térfigyelő kamera is van, bíznak benne, hogy megtalálják a tettest.

A sajtótájékoztató visszanézhető a Mérce Facebook oldalán:

Délután aztán a rendőrség is megjelentetett egy közleményt a weboldalán. Ebben nem említik, hogy egy pártról, konkrétan a DK-ról van szó, a közlemény címe:

Megrongálták egy XI. kerületi iroda ablakát

A szöveg pedig:

A rendőrség garázdaság vétség miatt indított nyomozást az ügyben.

A rendőrségre 2020. február 12-én 16 óra 02 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapest XI. kerületében, a Kaptárkő utcában megrongálták egy iroda két ablakát. A helyszíni szemle során a rendőrök az irodában találtak egy-egy 0,8 centiméter átmérőjű csapágygolyót, melyeket nem lőfegyverből lőttek ki.

A csapágygolyókat a rendőrök lefoglalták és szakértői vizsgálatra megküldték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Vagyis most már egyértelmű, hogy az első hírekkel ellentétben nem lőfegyverrel lőttek a DK irodájára, ami persze nem mentség.

Kapcsolódó: Gyurcsány: az ellenzék vagy együtt győz, vagy sehogy

(Kiemelt kép: dk.hu)