Rácsapták az ajtót az új polgármesterre a polgármesteri hivatalban

Baranyi Krisztina, a IX. kerület új polgármestere bement a hivatalba, hogy megakadályozza a titkos, esetleg nem iktatott szerződések, dokumentumok eltüntetését. A polgármesteri titkárság vezetője rácsapta az ajtót.

Baranyi Krisztina egyebek között ezt mondta a 24.hu-nak adott interjúban:

…a csapatom néhány tagjával bementem reggel. Az elmúlt napokban kormánypárti forrásoktól kaptam olyan információkat, hogy ma mindenkit szabadságra küldtek a hivatalból. Ilyen korábban soha nem fordult elő, eddig csak a választás lebonyolításában részt vevő munkatársak kaptak szabadnapot. Most azonban az volt a félő, hogy azért küldik pihenni a dolgozókat, hogy eltűnjenek a hivatalból olyan anyagok, amelyeket a kormánypártiak nem szeretnének, ha látnék. Azért mentünk be csapatommal, hogy felhívjam a nyilvánosság figyelmét erre, ha bekövetkezne, illetve hogy megelőzzem. Remélem, mindenki ahhoz tartja magát, hogy minden eddig titkos, esetleg nem iktatott szerződések, dokumentumok ott maradnak, a hivatalban nem semmisítik meg azokat.

Hogyan fogadták?

Volt egy barátságtalan helyzet. Amikor kopogtunk az ajtón, a polgármesteri titkárság vezetője jött elénk, majd gyorsan ránk csapta az ajtót.

Mivel az interjú tegnap készült, csak ma jelent meg, a látogatás és az ajtócsapkodás tegnap reggel történt, rögtön a választás után.

Baranyi Krisztina azt is hangsúlyozta, hogy:

Rendet teszek a hivatalban. Nem lesz következmények nélküli az elmúlt kilenc év fideszes vezetése. Biztos vagyok benne, hogy olyan tényeket és bizonyítékokat szerzek, amelyek alapján feljelentéseket lehet tenni. Felelniük kell mindazoknak, akik az elmúlt 9 évben több milliárd forintot elloptak a kerületből, a kerülettől.

Kapcsolódó: Az összefogás miatt nyert annyit az ellenzék

Karácsony Gergely győzött, Tarlós már gratulált is neki

Baranyi Krisztina győzött a ferencvárosi előválasztáson

(Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!