Putyinnak tetszik, amit Orbán művel

Vlagyimir Putyinnak nagyon szimpatikus Orbán Viktor, az orosz államfő szerint a magyar kormányfő olyan bölcs, pragmatikus és tapasztalt vezető, aki képes önálló értékítéletre is – mindezt a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov árulta el az orosz állami televízió Rosszija 1 csatornájának adott nyilatkozatában.


„Orbán nem hétköznapi vezető, s kiemelkedik európai kollégái közül” – idézte Putyint Peszkov, aki szerint az is figyelemre méltó, ahogyan Orbán az orosz-magyar energiaügyi kapcsolatokat kezeli. „Magyarországon nem beszélnek függőségről, vagy arról, hogy Oroszország politikai fegyverként használná az energiahordozókat. A magyarok pragmatikusan vásárolnak, és már fel is töltötték valamennyi föld alatti tározójukat. Ez hasznos mind a Gazprom, mind a magyar oldal számára, teljes mértékben garantálja energiabiztonságukat ”- mondta Peskov.”

Putyin nemrég ismét Budapesten járt (az uniós fővárosok közül itt fordul meg a leggyakrabban) és hosszasan tárgyalt Orbánnal. A Vlagyimir Putyinnal folytatott tárgyalás után Orbán Viktor azt mondta, Magyarország a NATO-nak és az Európai Uniónak is tagja, de ez nem zárja ki, hogy politikai együttműködést hozzunk létre Oroszországgal. Putyin pedig arról beszélt, hogy a tárgyalás során megbeszélték, hogyan lehet normalizálni Oroszország és az unió kapcsolatát, valamint az ukrajnai válságot hogy lehet megoldani. (vesti.ru, hvg.hu)Kapcsolódó: Orbán hazudott Putyinnak az európai fővárosokról

Egy férfi bemutatott Putyin konvojának, közbelépett egy rendőr

Orbán és Putyin barátok, sok mindenben egyetértenek