Pécsett a jobbikos képviselőt falhoz nyomták, az ATV riporterét bántalmazták

Pécsett egy önkormányzati irodában osztottak ma ételcsomagokat, amikor a képviselő bement érdeklődni, mi folyik ott. Akkor szabadultak el az indulatok.
Gyimesi Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője és a vele tartó ATV-s riporter próbált arról érdeklődni a a Fidesz vezette önkormányzat Pécs-meszesi irodájában, hogy milyen alapon van ma ételcsomag osztás.

A Pécsi Stop információi szerint Gyimesit, amikor be akart menni az irodába, a falhoz nyomták, az ATV riporterét pedig életveszélyesen megfenyegették és bántalmazták, a kamerát kicsavarták a kezéből.

Az atrocitás Pécsett a Szeptember 6-a téren történt vasárnap reggel, a Fidesz vezette önkormányzat egyik irodájában. A környéken élő jobbikos képviselő, Gyimesi Gábor arra lett figyelmes, hogy romák egyen-ételcsomagokkal jönnek ki a helyiségből. Megpróbált szóba elegyedni egyikükkel, és az kiderült, hogy tartós élelmiszer van benne, de hogy a csomaggal a hóna alatt utána szavazni ment-e, az ember nem árulta el.

Gyimesi, mint önkormányzati képviselő megpróbált bemenni az irodába, amelynek az ajtaját a pécsi portál információi szerint valamiféle vezető beosztásban lévő közmunkás állta el. Az esetet az ATV munkatársa rögzítette egy kamerán.


Az ATV tudósítója megerősítette a történteket a Pécsi STOP-nak. Elmondta, két nagydarab roma „őrizte” a Biokom feliratú irodát, egyikük úgy hátba vágta, hogy jó ideig nem kapott levegőt. A kidobóemberek egyike többek között azt állította magáról, hogy az önkormányzat alkalmazottja, a kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A helyszínre reggel fél kilenc körül értek ki a rendőrök.

Kapcsolódó: Részvételi arány: 9 órakor 7,2 százalék

Mindenhol rendben megkezdődött a szavazás