Pánik Ferihegyen: mentő vitte el a Kínából érkező gép pilótáját.

Mentő szállította kórházba a Liszt Ferenc repülőtérről a Shanghai Airlines este Kínából érkező gépének pilótáját.

A Magyar Hang szerint a budapesti reptéren 19.37-kor landoló, Shanghajból érkező gép pilótáját lázas, eszméletlen állapotban, hordágyon vitték el a mentők. Mindezt egy, a reptéren dolgozó munkatárs árulta el a lapnak.

A Magyar Hang ezt követően megkereste a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs osztályát, amely a lap értesüléseit megerősítve az alábbi információkat közölte:

A ma este Sanghaiból Budapestre érkező járat személyzete előzetesen jelentette, hogy az elsőtiszt lázas. A tisztet leszálláskor már helyszínen orvos várta és azonnal megvizsgálta, de koronavírus gyanúja nem merült fel. Az elsőtisztet a láz miatt további megfigyelésre az OMSZ a Szent László Kórházba szállította, a gépet pedig a Budapest Airport Kényszerhelyzeti Készültségi szolgálata a légitársaság kérésére fertőtlenítette. Mivel fertőzés gyanúja nem merült fel, az utasok speciális intézkedés nélkül elhagyhatták a repülőgépet.

A portál más repülőtéri forrásokra hivatkozva úgy értesült, a gép még a levegőben volt, mikor a kapitány arról tájékoztatott, hogy az elsőtiszt már 8 órája 39,5 fokos lázzal küzd. Azt az értesülést, miszerint a beteg eszméletlen állapotban lett volna a landolás után, a portál ezen informátora cáfolta. (Magyar Hang)

Kapcsolódó: Európában is nő a koronavírusos betegek száma

Tovább nőtt a koronavírus áldozatainak a száma, már Németországban van a vírus

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!