Orbán Viktor orvosokkal és Rogán Antallal egyeztetett a budapesti nyitásról

A budapesti főpolgármesterrel és a kerületi polgármesterekkel Orbán Viktor természetesen nem tárgyalt a budapesti nyitásról. 

Orvostudományi vezetőkkel folytatott konzultációt Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-helyzettel kapcsolatos soron következő intézkedésekről a Karmelita kolostorban – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke ma délelőtt.
A kormány döntéseit megelőző egyeztetésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem professzora, a virológiai kutatócsoport vezetője, Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora, Röst Gergely, a Szegedi Tudományegyetem járványtannal foglalkozó matematikusa, Nagy Anikó, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója, Szócska Miklós, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának vezetője, Bedros J. Róbert, az Egészséges Budapest Program Dél-budai Centrumának beruházásával foglalkozó miniszterelnöki megbízott, valamint Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke vett részt.

Orbán Viktor (illetve formálisan a kormány) csak ma dönt arról, hogy hétfőtől feloldják-e a kijárási korlátozásokat és a gazdaság leállítását a fővárosban. A kormányfő tegnap a közrádióban arról beszélt, hogy az élet újraindításának a feltételei megvannak, ezért oldották fel a korlátozásokat a többi megye után Pest megyében is, de Budapesten szerinte külön döntésre van szükség, mert a legsűrűbben lakott városban újra belobbanhat a járvány, ha nem vagyunk elég fegyelmezettek.

Karácsony Gergely főpolgármestert sem a mai egyeztetésre nem hívták meg, ahogyan a szerdai kormányülésen sem vehetett részt vendégként. (MTI)

Kapcsolódó: Karácsony: a korlátozások enyhítése nem lehet politikai vita tárgya

Orbán szerint megvannak az élet újraindításának feltételei, kivéve persze Budapestet

Karácsony Gergely Budapest újraindítására készül

Orbán: országosan lazítják a korlátozásokat, kivéve Budapesten és környékén

(Kiemelt kép: Orbán Viktor a budapesti nyitásról egyeztet a Karmelita kolostorban – Facebook/Orbán Viktor)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!