Orbán veje egymillióra perelte be Karácsonyt

A Tiborcz-adó elnevezés miatt indított személyiségi jogi pert Orbán veje. Tiborcz István szerint az elnevezés személyét súlyosan sértő és lealacsonyító.

Most kapta meg Karácsony Gergely az értesítést arról, hogy személyiségi jogi pert indított ellene Tiborcz István, a miniszterelnök veje.

A hvg.hu birtokába jutott feljelentés szerint Tiborcz azt kérte, a bíróság állapítsa meg Karácsony Gergely jogsértő magatartását és kötelezze őt a jogsértés abbahagyására. Valamennyi közleményből töröltetni akarja a Tiborcz-adó kifejezést.

A keresetben szerepel, hogy egy bocsánatkérő közleményt várnak el Karácsonytól, illetve 1 millió forint sérelemdíjat.

Tiborcz képviseletében az SBDK Ügyvédi Iroda jár el, amelynek Bajkai István is ügyvédje. A fideszes Bajkai 2014-2018 között Budapest VII. kerületében önkormányzati képviselő és alpolgármester volt, 2018-tól országgyűlési képviselő.

Karácsony az ellenzéki előválasztás ígéretei között dobta be a Tiborcz-adót. Elképzelése szerint ezt minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakásépítésre és -felújításra fordítaná. Többször kijelentette, hogy

“a Tiborcz-adó a bejövő forrás miatt is kell, meg az emberek igazságérzetéért is. Ez nem ingatlanadó, hanem a felső egy százalék adója.”

A Tiborcz-adó bejelentése után Tiborcz István azonnal közölte: beperli az ellenzéki  főpolgármester-jelöltet. (hvg.hu, 444)

Kapcsolódó: Orbán veje újabb céget alapított

Orbán veje megint luxusvillát vett, ezúttal Alsóörsön

Orbán vejének régi érdekeltsége tarol Szerbiában