Orbán veje bagóért megvett egy kastélyt, a “volt” üzlettársa közpénzből újítja fel

Tiborcz István korábbi üzlettársának cége, a WHB Építő Zrt. több mint három milliárd forintért újítja fel a bodajki Hochburg-Lamberg-kastélyt és alakít ki benne vadászati kiállítótermet — tudta meg a 24.hu

Orbán veje és “volt” üzlettársa több lépésben bonyolította le a nagyon is jövedelmező üzletet.

Tiborcz István ingatlanos cége, a BDPST Zrt. 2016-ban szerezte meg a bodajki Hochburg-Lamberg villát. A rossz állapotban lévő, felújítandó kastélyt felszámolásból vette meg 29 millió forintért.Aztán gyorsan tovább is adta, mielőtt a közbeszéd tárgyává vált volna, hogy Orbán veje a valódi tulajdonos.

A vevő Tiborcz István korábbi üzlettársa, Paár Attila cége volt, de a győri milliárdos is túladott a patinás épületen. Tőle 2018-ban az Excidit Befektetési Kft. vette meg, csakhogy ez a cég is több szálon kötődik Paár Attilához.

A kastély felújítására közpénzt ítélt meg a Magyar Turisztikai Ügynökség, amelyre komoly hatással van Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, Tiborcz István felesége.

A kör bezárul: a kastélyfelújítást Paár Attila cége végzi el több mint 3 milliárd forintért.

Mivel a kastély felújítása részben vagy egészben közpénzből történik, közbeszerzést kellett kiírni, de ez sem volt akadály: bizonyára nem meglepő, hogy a megbízásra egyetlen ajánlat érkezett.

Kapcsolódó: Forbes: már Orbán apja és veje is a legértékesebb magyar cégek tulajdonosai között van

Orbán veje újabb céget alapított

Orbán veje megint luxusvillát vett, ezúttal Alsóörsön

(Kiemelt kép: Wikipédia)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!