Orbán újabb nemzeti konzultációval próbálja hülyíteni az embereket

Orbán Viktor a szokásos pénteki rádiós locsogásában bejelentette, hogy rövidesen új nemzeti konzultációt tart a koronavírusról, a gazdaság újraindításáról és persze Soros Györgyről. 

Közölte: a kérdőív nagy része elkészült, és várhatóan már ma délután meg is indítják a konzultációt.

Jelezte, arról a “Soros György-féle tervről” is meg fogják kérdezni az embereket, amely “adósrabszolgaságot eredményező”, lejárat nélküli “örökkötvények” kibocsátásáról szól.
A kérdőívet postán küldik el, a kormányfő pedig arra kért mindenkit, töltse ki és juttassa vissza.

A miniszterelnök beszélt az EU-s Marshall-tervről is, ugyanis 750 milliárd eurót szán Brüsszel a gazdaság helyreállítására. Orbán szerint ezt minden országnak vissza kell fizetnie, ezért higgadtan kell dönteni erről. Ő első ránézésre berzenkedik ettől, de még nem határozta el magát végérvényesen a kérdésben. A 750 milliárd eurónak a létrehozása nem munkával történik, hanem hitelből vennék fel az uniós államok közösen – „a magyar embernek itt a piros lámpa kigyullad a fejében”.

Fantasztikus 2021-es évünk lehet – mondta, utalva arra, hogy benyújtották az új költségvetést. Van valamennyi bizonytalanság, de „ezért művészet a politika.” De szerinte a költségvetés megalapozott, ha végig csinálják, nemcsak jó, fantasztikus évünk lehet – ismételte meg.

Orbán Viktor a szokásos rádiós szereplését a Kossuth rádió stúdiójában azzal kezdte, hogy ma tíz éve tette le az első kétharmad után a parlamenti esküjét, összeszámolni is nehéz, hány kormányzati év van mögötte. Szerinte a rendszerváltás utáni Magyarországon hosszú harc kezdődött az utódpárt képviselői és az antikommunisták között, „hol a jövő nyert, hol a múlt, ez így ment húsz évig.” De ő 2010-ben le szerette volna zárni a múltat, „a jövőnek nyerni kell”, ezért új Alaptörvényt alkottak. Nemzeti konzultáció is volt a kérdésről, ami szerinte „fantasztikus élmény volt.”

Arról is beszélt, egy válság után vette át a kormányzást. Nem a két szép szemükért választották meg őket 2010-ben, hanem a válság utáni állapotok miatt. (Megjegyezte, 2002-ben azért veszítettek, mert minden rendben volt, nem volt válság.)
“Volt egy magasabb rendű célom is. Megmondom őszintén, falusi ember vagyok, de úgy neveltek világ életemben, hogy egy nagy nemzet gyereke vagyok, így gondoltuk Felcsúton is, Alcsúton is, hiába voltak itt a ruszkik. Ha kormányzok, azt szeretném, hogy minden magyar azt érezze, nagy nemzet vagyunk” – mondta.

Most is válságot kell kezelni, amit a koronavírus okoz. Orbán az egyik legjobb döntésnek nevezte azt, hogy a járvány idején bevezették a különleges jogrendet, rendeletekkel lehetett kormányozni és így gyorsan lehetett cselekedni. „Magyarország sikeresebben védekezett, mint a nyugatiak” – mondta.

Orbán elmondta: arra utasította az Operatív Törzset, hogy bevetési egységet hozzanak létre, ha a jövőben valahol felüti a vírus a fejét – akár egy idősotthonban –, akkor ott megjelenhet ez az egység és intézkedhet.

Orbán szerint az egészségügyi válsághelyzetről szóló  újabb törvény nem jelent teljhatalmat, az ellenzők fejében zavar van, tévednek.

“Összességében arra megyünk, amerre szerettünk volna. Minden magyar – szerintem – jobban érzi magát a bőrében” – mondta, kiemelve azt is, hogy Magyarország ma Európa talán egyetlen munkaalapú társadalma. (MTI, hvg.hu)