Orbán szerint ő fickósabb, macsósabb, a baloldal meg elkulloghat

Mindenki összefogott Magyarországon a koronavírus-járvány elleni védekezésben, leszámítva a baloldalt, amely kihúzta magát a közös védekezésből – mondta Orbán Viktor ma a Kossuth rádióban. Káslert magasztalta, miközben a baloldalt, Sorost és az EU-t ekézte.

A kormányfő a rendkívüli jogrend elrendelését az egyik legjobb döntésnek nevezte, mert így a kormány időben tudott döntéseket hozni.

Orbán szerint a különleges jogrendet azért vonják vissza, mert „annyira jól állunk” a védekezésben. Úgy látta, a baloldalt leszámítva mindenki összefogott, de ők most “megkapják a magukét, és szégyenszemre elkulloghatnak a kertek alatt”.

A védekezés olyan hatékony volt, hogy nem következett be tömeges fertőzés Magyarországon, elsősorban azért, mert a Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere által vezetett egészségügyi csapat és az egészségügyi dolgozók időben elvégezték a munkájukat – mondta, jelezve ugyanakkor, hogy a veszély nem múlt el, a járványügyi készültséget fenn kell tartani. A sikeres védekezés több ezer idős ember életét mentette meg – hangsúlyozta.
Kásler Miklós érdemeit történelminek nevezte, mert – mint mondta – az ő ösztönei vezettek a járványüggyel foglalkozó szakmai testület összehívásához akkor, amikor még “mindenki szunyókált”, így pedig “egy-két héttel mindenkit megelőztünk”.

A helyi, polgármesterek által vezényelt védekezésről Orbán azt mondta, azok a polgármesterek, akik a baloldali pártközpontok utasítását követték és nehezítették a védekezést, azok rosszul teljesítettek, akik azonban az emberek védelmét helyezték az előtérbe, jól.

A gazdasági intézkedésekkel kapcsolatban Orbán Viktor azt állította: több mint egymillió olyan dolgozó van Magyarországon, akinek a munkahelye megmentésében, megtartásában sikerült valamilyen kormányzati segítséget nyújtani.

Orbán hangsúlyozta, hogy összesen 173 ezer olyan magyar van, akik nem találnak munkát, de szeretnének dolgozni, és a kormányhoz fordultak segítségért. Megoldásként 200 ezerre emelték a közmunkában foglalkoztathatók számát, továbbá 3 ezer olyan emberre számítanak, akik katonának állnak. Orbán erre azt mondta, magabiztosabb, „fickósabb, macsósabb így péntek reggel”, látja, mi fog történni. Szerencsére a gazdasági szereplők sem kornyadtak, tette hozzá.

A rádióinterjúban szó volt a tranzitzónák ügyéről is, amellyel kapcsolatban a miniszterelnök úgy fogalmazott: “feléledtek a brüsszeli bürokraták”, nemcsak Magyarországra, hanem egész Európa biztonságára nézve is “veszélyes döntést” hoztak az Európai Bíróságon. A magyar szabályozás szerint ezentúl “a kerítésen kívül” kell majd várakozniuk a migránsoknak – közölte.

„Benne ülnek egy Soros György nevű ember zsebében” a brüsszeli bürokraták, ezért nem látják ott, hogy a magyar tranzitzóna Európát is védi a menekültektől – magyarázta Orbán. Soros hálózatának válság kell, ezért akarnak menekülteket Európában, hogy hitelt adhassanak a kezelésre. „Ez egy nem túl bonyolult kifosztási mechanizmus, Soros ebben nagy mester.” (MTI, hvg.hu)
Kapcsolódó: Orbán Viktor “migránshullámokkal” riogatott a rádióban

Orbán: a vita nem a demokráciáról szól, hanem a birodalomról

Sas István: Orbán szerint az Európai Unió ellenség, az a jó, ha gyenge

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!