Orbán szerint Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból – jelentette ki Orbán Viktor szokásos pénteki rádiós locsogásában.

Ha Magyarország nem engedi, hogy a koronavírus-járvány ismét “felszaladjon”, ha “észnél van a határvédelemnél”, ha támogatja a beruházásokat és a munkahelyteremtést, és ha nem engedi, hogy “baleknak” nézzék Nyugaton, akkor megerősödve kerülhet ki a válságból – mondta a kormányfő.

A járvány esetleges második hullámát firtató felvetésre Orbán Viktor azt válaszolta: Magyarország a járvány első hullámával szemben győzelmet aratott, de “ez egy szakaszgyőzelem”, “nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát”. Orbán szerint nálunk nem is lesz második hullám, ha az egészségügyben jól végzik a dolgukat.

Orbán: a Balatonon érdemes nyaralni

Mivel a környező világ hatással van Magyarországra is, jól és okosan kell dönteni például a nyaralásról. “Lehet, hogy most inkább a Balatont érdemes választani” – hangsúlyozta.

A magyar ember szerinte olyan, hogy ha nem látja egy évben legalább egyszer a tengert, börtönben érzi magát, de most válasszuk inkább a Balatont. „Itt a nyár, fagylalt, lángos az emberek kezében, de őrizzük meg az óvatosságot. A kormány pedig ne nyaralgasson, figyeljen.”

Orbán megint a migránsokkal ijesztgetett

Szerinte a koronavírus-fertőzés ott erősödik, ahol hagyományosan a migrációs útvonalak fekszenek. Újra elmondta azt, amit tegnap már bejelentett, miszerint hiába kéri az EU, Magyarország nem nyitja meg a határait. Törekedni kell, hogy a migráció felerősödése ne veszélyeztesse a magyar egészségügyi helyzetet – tette hozzá.

A Nyugat bajban van, mi pedig felszálló ágban vagyunk a kormányfő szerint

Orbán szerint gazdaságilag jobban mennek a dolgok itt, Közép-Európában, mint nyugaton, mi szerinte „felszálló ágban vagyunk”, Nyugat-Európa országai pedig „tényleg nagy bajban vannak.”

„Egy baj van, szegényebbek vagyunk” – összegezte Orbán, miután hosszan beszélt arról, hogy felfogása szerint a mostani EU-s gazdasági újraindítási alap arról szól, hogy Kelet-Európa megsegítse-e a bajba jutott délieket. Szerinte áll a bál most Brüsszelben, de Orbán nyugodt, ma a magyar Országgyűlés elfogadja a magyar költségvetést, tehát itt a helyzet stabil. A helyzet nehéz, de nemhogy a fényt látni az alagút végén, hanem erősebben kerülhetünk ki a járvány okozta válságból, mint amilyen állapotban előtte voltunk.

Orbán szerint nem lehet érteni, mit csinál a baloldal

„Elvesztettem a fonalat, nem értem, mit csinálnak” – mondta a magyar baloldalról és jelenlegi politizálásáról. Azt pedig végképp nem érti – tette hozzá –, miért „lopkodja ki a baloldal az emberek postaládájából a konzultációs íveket”.  (MTI, hvg.hu)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!