Orbán haverja továbbra is a leggazdagabb magyar

A Forbes friss összeállítását az 50 leggazdagabb magyarról változatlanul Orbán haverja, Mészáros Lőrinc vezeti. Az élbolyban nincs változás, vannak viszont új szereplők az első tíz között.

Mészáros Lőrinc  407,7 milliárd forintos vagyonnal vezeti a  magyarországi Forbes milliárdoslistáját, őt követi az OTP-vezér Csányi Sándor (368 milliárddal), illetve a harmadik helyen Gattyán György (244,9 milliárd forinttal).

Mészáros és Csányi ezzel bizonyára rákerült a dollármilliárdosok listájára is, ugyanis az amerikai Forbes a magyar társlap mind Mészáros, mind Csányi vagyonára vonatkozó becslését auditálta, azaz mindkét vállalkozó rajta lesz a márciusi A világ milliárdosai című különszám listáján.

A Forbes megjegyzi, hogy a top 10-ben akad olyan milliárdos, aki mintegy ezer kollégájának adott egyévi bónusz fizetést, és olyan is, aki idén szerepel először a listán. Olyan sem történt még, hogy két nő is benne lenne az első 50-ben, és most került először 40 év alatti személy a legvagyonosabbak közé.

A negyedik a listán Szíjj László, a Duna Aszfalt vezére: vagyonát 207,4 milliárd forintra becsülik, ami duplája a tavalyi vagyonának. Az ötödik helyen a Demján örökösök állnak 206 milliár forinttal. A lap kiemeli, hogy a top 10-ben Szíjj vagyonának óriási ütemű növekedése mellett meglepetés volt még Jellinek Dániel, az ingatlanbizniszben utazó Indotek-csoport ügyvezető-igazgatója és többségi tulajdonosa. Jellinek 107,5 milliárd forintos vagyonával a 10. helyet érte el a listán. (Forbes, hvg.hu)
Kapcsolódó: Már hivatalos: Mészáros Lőrinc cége eladja a Mátrai Erőművet az MVM-nek

Mészáros Lőrinc valójában annál is sokkal gazdagabb, mint eddig hittük

Mészárosék kaszáltak, Magyarország rengeteg EU-s pénzt fizethet vissza

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!