Frissítve!!! Nem lesz fideszes jelölt a dunaújvárosi időközi választáson

Hosszú ideje nem volt példa arra, hogy a kormánypártok saját jelölt nélkül fussanak neki egy országgyűlési mandátum sorsát eldöntő választásnak.

A 24.hu információja szerint viszont biztossá vált, hogy a február 16-i dunaújvárosi időközi parlamenti választáson ez lesz a helyzet, azaz nem lesz Fidesz-KDNP-s jelölt a szavazólapon a Fejér megyei 4-es választókerület egyéni képviselőhelyéért indulók között.

Már december végén látszott, hogy a Fideszben szokatlan zavar uralkodik: miközben az ellenzéki induló, a jobbikos Kálló Gergely egy nap alatt leadta az induláshoz szükséges aláírásokat, a kormányoldalon azt is nyomozni kellett, hogy ki lesz vagy lehet az ellenfél. A pártvezetésből származó információk szerint Cserna Gábor korábbi dunaújvárosi polgármester indítását fontolgatták a Fideszben, amit a portál kérdésére ő sem cáfolt, bár megerősíteni sem volt hajlandó.

Néhány nap múlva azonban minden megváltozott. Cserna a Facebook-oldalán más jelölteket kezdett reklámozni: a Mi hazánk jelöltjét, a jegyzőt és Inárcsa polgármesterét, Molnár Tibort.

A 24.hu információi szerint végleges döntés csak az utóbbi napokban született arról, hogy a Fidesz Molnárt támogatja az időközi választásig hátralévő bő egy hónapos kampányban.

Ezt jelzi, hogy a Magyar Nemzet hétfői száma nagyobb cikket közölt Molnárról, aki elmondta, hogy élvezi a térség további hét településének polgármesterének támogatását, és „tárgyalásokat folytat a kormánnyal annak érdekében, hogy a környező települések minden segítséget megkapjanak a jövőben”.

A körzetet már 2018 áprilisában is az ellenzék hozta el a jobbikos Pintér Tamás révén, akit októberben Dunaújváros polgármesterévé választottak, ezért következik most időközi választás.

A Fidesz délután bejelentette, hogy a független Molnár Tibort támogatja

Molnár Tibor független jelöltet támogatja a Fidesz a február 16-ai dunaújvárosi időközi országgyűlési választáson – jelentette be a nagyobbik kormánypárt választókerületi elnöke Iváncsán.

Dorkota Lajos közölte: az időközi választásra a Fidesz olyan civil jelölt támogatását tervezte, aki békét és nyugalmat teremt a térségben, és “azt a rombolást, amit az elmúlt két-három hónapban végeztek a jobbikosok, megszünteti”.

Hozzátette: a térségben az elmúlt két évben nem volt olyan parlamenti képviselő, aki felkereste volna a térség polgármestereit, és megkérdezte volna őket problémáikról.

Kiemelte: a Fidesz azért támogatja Molnár Tibort, mert a térség polgármestereinek többsége felsorakozott mögötte, helyi – ott született és ott is él -, így ismeri a térség problémáit. Vele szemben a Jobbik jelöltje “budapesti, ő turistaként gondol a térségre” – mondta Dorkota Lajos. (24.hu, MTI)

Kapcsolódó: Kampány: A fideszes lap szerint az ellenzéki jelölt kutyákkal etetné a dunaújvárosiakat

Van ahol nem minden adatot adtak át az új polgármesternek

Az összefogás miatt nyert annyit az ellenzék

(Kiemelt kép forrása: dunaujvaros.hu)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!