Négyszer drágább ajánlattal győzött egy pályázaton Borkai haverja

A vesztes ajánlatnál négyszer drágábban, 896 millió forintért nyerte el két évvel ezelőtt a győri diákolimpia étkeztetési feladatait a Diákolimpia 2017 Kft. Győr város pályázatán. A cég vezetője és tulajdonosa az a Szabó Ervin, aki feltűnik a Borkai hajós bulijának legújabb videóján. A másik induló a pályázaton 229 millió forintért vállalta volna az étkeztetés feladatát, ajánlatát azonban érvénytelennek nyilvánították.

A Diákolimpia 2017 Kft. eredeti árajánlata még 1,196 milliárdról szólt, de a város le tudta alkudni – miután a nyertes ismét átfésülte az ajánlatát, talált benne 300 millió forintnyi „felesleget” –, így Győr városa végül nem az ötször drágább ajánlatot fogadta el, hanem csak a négyszer drágábbat. Az Index úgy kalkulált, hogy ha a legnagyobb elképzelhető adagszámot vesszik is alapul, akkor is 3584 forintra jött ki egy egység étel, ami a közétkeztetés árait ismerve meglehetősen magasnak mondható.

Azt, hogy a győztes céget tulajdonló, helyi éttermes vállalkozó Szabó Ervin és a polgármester Borkai Zsolt közti jó viszony befolyásolta a döntést, természetesen nem állíthatjuk, de az, hogy a várostól különös körülmények között pénzt nyerő helyi vállalkozó egy a polgármesterrel közös, szűk körű szexbulin bukkan fel, mindenképpen figyelemre méltó.A kiterjedt céghálóval rendelkező, műanyag zacskók gyártásban is utazó Szabó Ervin és Borkai között egyébként nem csak ez a kapcsolat. Ahogyan arról a Válasz Online is beszámolt, Szabó a polgármester Petra nevű lányának adta el néhány éve a lovászpatonai székhelyű Királysarok Vendéglátó és Szolgáltató Kft.-t. A társaság hivatalos kézbesítési címe máig megegyezik Szabó éttermének központi elérhetőségével. (Index)

Kapcsolódó: Szele Tamás: Tavaszi szél vizet áraszt…

(Kiemelt kép: Szabó Ervin – Facebook)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!