Nagy a munkaerőhiány az állami vállalatoknál

Összesen csaknem 2500 új munkatársat keres a MÁV, a Volán, a Magyar Posta és a BKV.

A legtöbb üres álláshely a MÁV-nál van (1000 – 1100), de a Volánokhoz is várnak 900 embert. A Magyar Postánál csaknem 250, a BKV-nál pedig 150-200 álláshely betöltetlen – derült ki a vállalatok tájékoztatásaiból, amelyeket a Népszava megkeresésére küldtek.

A MÁV-csoport 2,5-3 százalékos létszámhiányról számolt be, a tartósan betegek beszámítása nélkül, de a lap emlékeztet, hogy a Vasutasok Szakszervezetének elnöke korábban felhívta a figyelmet arra, hogy a létszámhiány 35 százalékát pont a tartósan betegek adják, az ő munkájukat is pótolni kell, továbbá sok az 50 év feletti dolgozó és sokan idén nyugdíjba mennek. Kevés a váltókezelő, pénztáros, tolatásvezető, jegyvizsgáló, járműszerelő, biztosítóberendezési és távközlési műszerész, felsővezeték-szerelő, forgalmi szolgálattevő és a mérnök is.

Az éppen átszervezés előtt álló VOLÁNBUSZ Zrt. válaszai szerint a Volán-társaságoknál jelenleg 5 százalék körüli a betöltetlen álláshelyek aránya, de úgy értékelik, hogy az állandó toborzásnak köszönhetően ez nem okoz gondot a szerződéseik teljesítésében. Elsősorban autóbusz-vezetőket és járműkarbantartókat keresnek. A szakszervezetek szerint viszont olyan nagy a probléma, hogy béremelés nélkül megállhat jövőre a közúti távolsági közlekedés. A buszvezetők ugyanis 15 százalékkal vannak lemaradva az átlagkeresetektől.

A BKV úgy látja, hogy mára már kezelhetővé vált a munkaerőhiány, 1,5 – 2 százalékkal számolnak. Főként fizikai területen van hiány és a legnehezebb a járművezetők pótlása. 2016-os képest 35 százalékkal magasabbak most a bérek, egy kezdő sofőr nettó 200 ezer forint körül keres.

(Kiemelt kép: mavcsoport.hu)