MOL egyik gyárában fertőtlenítőszer gyártására álltak át

A MOL almásfüzitői gyárában fertőtlenítőszer készül. Az Operatív Törzs mai online tájékoztatóján az is kiderült, hogy honvédelmi irányító törzsek jelentek meg a Telekomnál, a Tesconál, a CBA-nál és a Richternél is.

A törzs mai tájékoztatóján Ratatics Péter, a MOL ügyvezetői igazgatója bejelentette, az elmúlt időkben azon dolgoztak, hogy a MOL almásfüzitői gyárában fertőtlenítőszereket tudjanak gyártani.

Ez sikerült, mondta Ratatics, így innen tudják ellátni a kórházakat, a közintézményeket, közlekedési vállalatokat, nagyüzemeket, a tervek szerint két hét múlva pedig a kiskereskedelemben is elérhetővé teszik..

Napi 50 ezer litert gyártanak, amivel a következő 2-3 hónapra a teljes országot el tudják látni. A szerrel tárgyakat is tudnak fertőtleníteni, de az emberi bőrre is jó.

Újabb cégeknél jelentek meg a honvédelmi irányító törzsek

Szóba kerültek a honvédelmi irányító törzsek is, erről Ruszin Romolusz dandártábornok beszélt. 71-ről 84-ről emelkedett azon vállalatok száma, ahol megjelentek az ilyen törzsek.

Köztük van a Telekom, a Tesco, a CBA, a Spar, a COOP, az Egis, a Teva, a Richter is.

Országos tisztifőorvos: az idősotthonokban is kiemelten fontos az idősek védelme

Az idősotthonokban is kiemelten fontos az idősek védelme – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs mai online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília kiemelte, az itt élők védelme is rendkívül fontos, ezért korábban már számos intézkedést hoztak, ilyen volt a látogatási tilalom bevezetése vagy a felvételi zárlat elrendelése.

A legfrissebb adatok szerint 226 igazolt koronavírus-fertőzött van az országban, tízen elhunytak a betegség következtében.

Schanda: közös cél az emberi egészség és a nemzetgazdaság megóvása

Közös célunk, hogy megóvjuk az emberek egészségét és a nemzetgazdaságot is mozgásban tartsuk – jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára az operatív törzs online sajtótájékoztatóján.

Schanda Tamás ezt arra reagálva mondta, hogy a Mol Magyarország is segíti a kórházak ellátását fertőtlenítőszerrel. Azt hangoztatta: ez kiváló példája a vállalati szektor és a kormány együttműködésének, továbbá annak is záloga, hogy “a járvány után minél hamarabb talpra állhassunk”.

A járvány elleni védekezés jegyében a kormány úgy döntött – ismertette -, hogy megnöveli és kiépíti a védekezéshez szükséges alapanyag- és késztermékgyártó kapacitásokat, mert az itthon gyártott termékek könnyen elérhetők, gyorsan szállíthatók, így hamar eljutnak a kórházakba, egészségügyi intézményekbe.

Jó ütemben halad a kiskunhalasi konténerkórház építése

Jó ütemben zajlik a konténerkórház építése Kiskunhalason, már a lélegeztetéshez szükséges eszközöket is beszerelték – mondta a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője  online sajtótájékoztatón.

Lakatos Tibor ismertette: a kormány újabb 15 milliárd forintot különített el beszerzésre, így az operatív törzs utasítása alapján folytatódhat a védőeszközökkel történő ellátás.

Beszámolt arról is, hogy Budapesten, a Hungexpo területén 330 személyes ideiglenes kórházat alakítottak ki, amely bővíthető. Hangsúlyozta: ezeket az ideiglenes létesítményeket csak akkor fogják használni, ha a normál kórházi kapacitások nem lennének elegendők. (MTI, hvg.hu)

Kapcsolódó: Számos európai országban nő a fertőzöttek száma

Tábori kórházat állítottak fel Budapesten

Megszületett a megállapodás az amerikai gazdasági csomagtervről

Meghalt egy brit beteg Magyarországon, tízre nőtt az elhunytak száma

Spanyolországban több mint ötszázan haltak meg egy nap alatt

Romániában egész nap kijárási tilalom lesz

(Kiemelt kép: a fertőtlenítőszer gyártása – MTI/MOL)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!