Mészárosék és Garancsiék építhetnek a kézilabda Eb-re, több mint 150 milliárdért

Még a vizes vb is olcsó volt a kézilabda Eb-hez képest. A budapesti sportcsarnok 100 milliárdba kerül, a tatabányai bő 24 milliárdba, a szegedi pedig valószínűleg drágább a tatabányainál, mivel nagyobb is. Persze csak Orbán haverjainak az építőipari cégei rúgtak labdába.
Még messze van a 2022-es kézilabda Eb, de már most borítékolható: 150 milliárd forintnál nem állnak meg a költségek.

A „fő mű”, az Üllői útra tervezett 20 ezer fős multifunkcionális kézilabdacsarnok tervezését és kivitelezését bruttó 99,97 milliárd forintos ajánlattal Orbán Viktor miniszterelnök jó barátja, Garancsi István érdekeltsége, a Market Építő Zrt. nyerte.

Tatabányán 6000, Szegeden 8000 főt befogadni képes csarnokot húznak fel. Tatabányán a Mészáros család cége, a Fejér-B.Á.L. bruttóban bő 24 milliárd forintos ajánlattal végzett tehát az élen.

A tatabányai csarnok esetében már május végén kialakult az erősorrend, pont ugyanolyan ügymenet szerint, mint korábban az Üllői úti megacsarnoknál történt. A pályázatot kiíró szervezet meghívása nélkül senki se férhetett a megrendelés közelébe. Az eljárás első szakaszában erős ajánlatok kerekedtek, mind a három meghívott cég bőven nettó 20 milliárd fölé lőtte be a vállalási árat.

Miután a csarnoképítést megrendelő intézmény tudatosította, hogy az előzetesen becsült ár nettó 19,2 milliárd forint, a 3 százalékos tartalékkeret nélkül 18,6 milliárd, a második körben mindenki jócskán visszavett az árból. Több mint 4 milliárd forinttal lejjebb ment valamennyi jelentkező: a második körben a Fejér-B.Á.L. szinte forintra a becsült árhoz igazodó, nettó 18,557 milliárdos, tartalékkeret nélkül értendő vállalási árat adott meg, (24.hu)

Kapcsolódó: Szele Tamás: Csarnok féláron

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!