Mészáros Lőrinc öccse is okosabb, mint Zukerberg

Bizonyára csak ez lehet a magyarázat arra, hogy Mészáros János cégei milliárdokért dolgoznak állami megrendelésre…

Májusban új céggel gazdagodott Mészáros János, a milliárdos felcsúti gázszerelő öccse. Az Adept Enviro Kft. fő profilja a mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás, és nagyon úgy tűnik, hogy az üzletember a családi hagyományoknak megfelelően jó lóra tett: négy hónappal azután, hogy Mészáros János megvette, a cég 260,6 millió forintos közbeszerzést nyert el az Országos Vízügyi Főigazgatóságtól. A feladat a gyálai Holt-Tisza kármentesítésének feltárása — derül ki a Közbeszerzési Hatóság honlapján közzétett hirdetményből.

A 2016-ban alapított Adept Enviro Kft.-nek ez mindössze a második sikeres közbeszerzése. Borítékolható, hogy további nagy dobásokra is készül a Orbán haverjának a testvére, már csak azért is, mert az Adept Enviro ügyvezetőjének a Közgép korábbi hulladékgazdálkodási és kármentesítési igazgatóját, Sinka Tibort igazolták le.

Mészáros János cégei 2019-ben (leginkább egyénileg, ritkábban konzorciumi tagként) 7 milliárd 757 millió forint állami megbízást nyertek el. Ez több mint 600 milliónyi állami megbízás havonta.

Fontos hozzátenni, hogy ezek kizárólag a fővállalkozói munkák. Hogy alvállakozóként vagy a közbeszerzési értékhatárt el nem érő munkákból mekkora összeg jutott Mészáros Jánoshoz, az a nyilvános adatbázisokból nem derül ki. (24.hu)

Kapcsolódó: Orbán haverja továbbra is a leggazdagabb magyar

Mészáros Lőrinc valójában annál is sokkal gazdagabb, mint eddig hittük

Mészárosék kaszáltak, Magyarország rengeteg EU-s pénzt fizethet vissza

(Kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!