Mészárlás a németországi Hanauban

Legkevesebb nyolcan meghaltak, és többen életveszélyesen megsebesültek, amikor két helyszínen is lövöldözés volt a németországi Hanauban az éjjel.

Az első lövések éjjel tíz óra körül dördültek el egy vízipipa-bárban az ország délnyugati részén fekvő város központjában. Hárman vesztették életüket, és többen megsérültek. Szemtanúk arról számoltak be, hogy tucatnyi lövést hallottak.

Nem sokkal később egy másik bárban is rátámadtak a vízipipázó vendégekre Hanauban. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy egy vagy több férfi lövöldözött-e. Ott öten vesztették életüket.

Szemtanúk egy sötét autót láttak elhajtani a lövöldözések után.

Hessen tartomány rendőrsége óriási erőkkel kezdte keresni a tettest vagy tetteseket. Hajnalban közölték, hogy holtan találtak lakásában egy férfit, a gyilkosságok feltételezett elkövetőjét.

Arról nincs hír, hogy mi lehetett a mészárlás indítéka. A német rendőrség egyelőre az áldozatok nemzetiségéről sem adott információt. A Bild című lap szerint kurdok az áldozatok.

Hajnali fél kettő körül a hírügynökségek arról számoltak be, hogy a területet helikopterrel is átfésülő rendőrség máris letartóztatott egy férfit, aki összefüggésbe hozható a támadással.

Hajnali ötkor viszont a helyi rendőrség a Twitteren azt írta, hogy a feltételezett elkövetőt hanaui otthonában holtan találták. A lakásban még egy holttest volt, a rendőrség azt írta, valószínűsíthetően nincs több elkövető. Arról egyelőre nem adtak ki információt, hogyan halt meg a gyilkos, és arról sem, hogy a korábban letartóztatott férfi milyen kapcsolatban állt az üggyel.

A Bild még azt is írta, hogy az azóta elhunyt feltételezett elkövető német, vadászengedélye van és autójában lőszereket is találtak – ezeket az információkat a rendőrség nem erősítette meg.

A 100 ezer lakosú Hanau Frankfurttól mintegy húsz kilométerre keletre fekszik. Bajorországból is erősítést küldtek a hesseni rendőröknek, hogy segítsenek a nyomozásban. (Euronews, Index)

Kapcsolódó: Lövöldözés Németországban, halottak

Újabb lövöldözés Amerikában

Még egy lövöldözés az Egyesült Államokban, többen meghaltak