Frissítve!!! Megvan az ellenzék közös polgármester-jelöltje Győrben

Megegyezett az ellenzék, sikerült olyan személyt találni, akit minden ellenzéki párt elfogadott. A nevét azonban csak holnap hozzák nyilvánosságra.

Megegyeztek az ellenzéki pártok abban, hogy kit indítsanak az időközi polgármester-választáson Győrben – ezt Nemes Balázs, a Momentum szóvivője jelentette be a Klubrádiónak nyilatkozva. Az ellenzék csak holnap közli a nevét.

Az Esti gyorsban szó volt arról is, hogy a kormány láthatóan nem tett még le az olimpiáról, annak ellenére sem, hogy a Momentum által kezdeményezett népszavazásnál kiderült: a többség nem támogatja a versenyek budapesti megrendezését. Nemes Balázs emlékeztetett arra, hogy az atlétikai világbajnokság egyfajta előszobája lehet az olimpiának, és a főváros öt feltételhez kötötte annak támogatását. A párt alapelve az, hogy ilyen ügyekben meg kell kérdezni az embereket. Amennyiben a kormány nem teljesíti Budapest feltételeit, akkor ismét népszavazást fognak kezdeményezni. Különösen fontosnak tartják a feltételek közül, hogy a tömegsport kapjon támogatást, és a versennyel kapcsolatos minden szerződést hozzanak nyilvánosságra.

Az olimpia még nincs napirenden, bármennyire ragaszkodna is hozzá az Orbán-kormány. Nemes Balázs szerint a mai hóesés következtében keletkezett káosz is bizonyítja, hogy először egy normális hétköznapot kellene megszervezni, azután lehetne gondolkodni egy világeseményen.

Az MSZP-s Pollreisz Balázs lesz az ellenzék közös polgármesterjelöltje Győrben

Pollreisz Balázs lesz Győrben a közös ellenzéki polgármesterjelölt, értesült az Azonnali és a Nyugati Fény. Pollreisz 2014 óta helyi képviselő Győrben és sokáig a győri Gyárvárosi Közösségi Ház igazgatója is volt, illetve az egyik októberi Borkai-ellenes tüntetés szónoka. A Fidesz vele szemben Dézsi Csaba András kardiológust indítja, aki eddig is a Fidesz győri frakciójában ült.

Kapcsolódó: Január 26-án választják meg Győr új polgármesterét

Szele Tamás: Borkai és a vízbe mártott testek

Borkai-ügy: nyomozás indult a Transparency feljelentéséből

(Kiemelt kép: győri városháza – Wikipédia)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!