Frissítve!!! Megszólalt az MSZP videójában szereplő mentős, Németh Athina

Németh Athina azt mondta, jelenleg is egy hazai mentőszolgálatnál dolgozik, legközelebb szerdán lesz szolgálatban. Azt, hogy miért tagadja munkaviszonyát az MSZP által korábban megnevezett mentőszolgálat, nem kommentálta.

Németh Athina az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megerősítette azt a kijelentését, miszerint 43 éve dolgozik mentősként, de sosem volt az Országos Mentőszolgálat munkatársa. Azt állítja, van olyan magántulajdonban lévő mentőszolgálat, amely 1979 óta működik Magyarországon, itt dolgozott ő is. A mentőszolgálatot nem akarta megnevezni.

Arra a kérdésre, hogy az a mentőszolgálat, amelyet az MSZP megnevezett, miért tagadja, hogy náluk dolgozik, nem kívánt válaszolni. Állítása szerint azért nem szerepel a szakdolgozói nyilvántartásban, mert nem fizette azt soha.

Azt is elmondta: jelenleg is egy ilyen magán mentőszolgálatnál dolgozik, szerdán lesz legközelebb szolgálatban. Nem tervezi, hogy lemondaná műszakját, azt mondta: oda fog állni kollégái elé. Azt megerősítette, amit a hazaküldött végstádiumú betegekről a videóban mondott.

Arra a kérdésre, hogy ha a kijelentések igazak, miért vették le a videót a közösségi oldalról, Korózs Lajos azt felelte: az OMSZ érzékenysége miatt döntöttek így, az MSZP-s politikus szerint senkit nem akartak megbántani. Szerinte a videó hiteles. Korózs arra is felhívta a figyelmet, hogy a videón az egyik elhunyt beteg lánya is névvel szerepelt.

Az egész beszélgetés megtekinthető az Egyenes Beszéd videófelvételén.

Az Emmi büntetőfeljelentést tesz a videó miatt

Rémhírterjesztés miatt büntetőfeljelentést tesz az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MSZP Facebook-oldalára felkerült videó miatt, amelyben egy magát mentőtisztnek mondó nő beszélget Korózs Lajos szocialista képviselővel.

A minisztériumaz MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a nőről kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy valaha dolgozott volna náluk.

Az Emmi szerint a videóban elhangzott hamis állítások a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségügybe vetett közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának rontására – írták.

Kapcsolódó: Frissítve!!! A mentőtiszt tíz kórházból kitett betegéből kilenc elhunyt – videó

“Tízből kilenc, kórházból kitett betegem halt meg méltatlanul, kínok között”

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!