Meghalt újabb nyolc beteg a járvány miatt Magyarországon

Meghalt nyolc idős, krónikus beteg, és ötvennel, 3263-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu ma reggel.

A kormányzati portálon azt írták: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új típusú koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 413-ra emelkedett. 933-an már gyógyultan távoztak a kórházból.
Az aktív fertőzöttek száma 1917. Az aktív fertőzöttek 62 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 54 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Jelenleg 812 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és ötvenen vannak lélegeztetőgépen. Hozzátették azt is, hogy 98-ra nőtt az idősotthonokban koronavírus-fertőzéssel elhunyt gondozottak száma, ebből 42 a Pesti úti idősotthon lakója.

Az oldal adatai szerint jelenleg 10 356-an vannak hatósági házi karanténban. A mintavételek száma 108 257.

Kiemelték: megkezdődött a védekezés második szakasza. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet és továbbra is elkerüljük a járvány “berobbanását”. Ezért Budapesten és Pest megyében továbbra is életben marad a kijárási korlátozás, vidéken viszont új szabályok léptek életbe.

Az egész országban továbbra is fontos a 1,5 méteres védőtávolság tartása, és az arc eltakarása a boltokban és tömegközlekedési eszközökön.

Az időseket továbbra is arra kérik, hogy csak kellő körültekintés mellett hagyják el otthonaikat, és az élelmiszerboltokat, patikákat, drogériákat a nekik kijelölt idősávban, 9 és 12 óra látogassák – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján továbbra is Budapesten (1579 ember) és Pest megyében (434) van a legtöbb fertőzött.

Ezt követi Fejér megye (333), Komárom-Esztergom megye és Zala megye (168-168), és Csongrád megye (106).

Vas megyében (14) van a legkevesebb fertőzött Magyarországon. (MTI)

Kapcsolódó: Meghaladta a négymilliót az igazolt fertőzöttek száma a világon

Szlávik: sok mindent nem tudni még az új típusú koronavírusról

Magasabb az uniós átlagnál a magyarországi halálozási arány

Utólagosan meghamisították az influenza figyelőszolgálat márciusi jelentéseit

Ezen a hétvégén már látogatható a Margitsziget

Az Egyesült Államokban egyetlen nap alatt több mint 1600 áldozata volt a járványnak

Egy francia kórház szerint már novemberben volt koronavírusos betegük

Már októberben elkaphatták a koronavírust a katonai világjátékok résztvevői Vuhanban

Meghalt a TV2 külsős operatőre, a kórházban nem foglalkoztak vele

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!