Meghalt egy magyar férfi egy thaiföldi börtönben

Holtan találtak egy 60 éves magyar férfit egy thaiföldi börtöncellában, miután letartóztatták őt a suvarnabhumi repülőtéren.

A Blikk szerint a magyar férfit a thaiföldi bevándorlásért felelős hatóság tartóztatta le, ugyanis lejárt vízummal tartózkodott az országban. Ezt követően egy cellába zárták, a rendőrök szerint nem volt előjele annak, hogy a férfi rosszul lenne.

„Amikor szombat éjszaka ellenőriztük a cellákat, még minden rendben volt, mindenki máshoz hasonlóan aludt” – idézte a The Bangkok Post az egyik börtönőrt.

A sokk akkor érte a rendőröket, amikor ma reggel kihallgatásra vitték volna a férfit, ám az már halott volt. A testet a törvényszéki rendőrség valamint a Bang Phili Kórház orvosai vizsgálták meg, akik megállapították, hogy a halál körülbelül nyolc órával ezelőtt állhatott be. A férfin nem volt látható semmilyen támadásnak, esetleg öngyilkosságnak a nyoma. Csak a boncolás után tudják megállapítani a halál pontos okát.

A Suvarnabhumi Rendőrkapitányság szóvivője szerint az ország már felvette a kapcsolatot a magyar férfi hozzátartozóival.

A thaiföldi rendőrség egy bizottságot állít fel a történtek kivizsgálására.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára Facebook-oldalán azt közölte, az esetnek nincs köze a koronavírushoz, a halál feltételezett oka cukorbetegség. „Kollegáink kapcsolatban vannak a rendőrséggel, mindent megteszünk, hogy pontosan kiderüljön, mi történt” – írta Menczer.

(Kiemelt kép: a suvarnabhumi rendőrkapitányság – The Bangkok Post)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!