Meghalt Bogdán László, Cserdi polgármestere

Éjjel elhunyt Bogdán László, Cserdi polgármestere. A HírKlikk értesülései szerint a falut sikertörténetté emelő 47 éves polgármester öngyilkos lett.

Bogdán szegény sorsú roma családban született Pécsett, 1974-ben. Apja bányászként dolgozott. Gyermekkorában költöztek családjával Cserdibe. Miután anyagi okokból nem tanulhatott tovább, saját magát képezte, fejlesztette. 2002-ben független jelöltként lett Cserdi alpolgármestere, 2006 óta pedig polgármestere.

Cserdiben a vezetésével mintafalu jött létre. Oktatási programot indított, hogy a családok elsajátíthassák a háztáji gazdálkodáshoz szükséges ismereteket, a falu mezőgazdasági termelésbe kezdett, és kertészeti közmunka-lehetőséget biztosítottak. A megtermelt feleslegből rászorulókat segítettek.

Polgármestersége alatt az addig nagyon rossz bűnügyi statisztikákat felmutató faluban gyakorlatilag megszűnt a bűnözés.

2015 óta Magyarország tehetséggondozó nagykövete volt.

Bogdán László egyik utolsó interjúját a KlikkTV-n megtekinthető.

Frissítés: “A hír igaz, Bogdán László az éjjel fölakasztotta magát. Hogy mi áll ennek a hátterében, azt sajnos nem tudom – nyilatkozta B. Bianka az Indirektnek.

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!