Máris lemondott az alig egy hete kinevezett vezérigazgató az Indexnél

Ződi Zsolt, az Index mögötti kiadó cég nemrég kinevezett vezérigazgatója máris lemondott. Egyelőre vezérigazgató nélkül működik tovább az Index.hu Zrt.

“Vezérigazgatói tisztségemről lemondok, de továbbra is hű olvasója maradok az Indexnek, melynek független tartalmait napi szinten fogom követni. Döntésem oka egyszerű: miután megismertem a cég pénzügyi helyzetét, arra jutottam, hogy egy ekkora szervezetre vonatkozó változtatások véghez vitele túl nagy feladat számomra. Sajnálom, ha esetleg Bodolai László barátomat ezzel most nehéz helyzetbe hoztam” – írta Ződi Zsolt a közleményben.

Bodolai László, az igazgatótanács elnöke azt írja:

“Vezérigazgató nélkül, de továbbra is zavartalanul működik az Index. Sajnálom, hogy Zsolt barátom felmondott, de azt azért köszönöm neki, hogy még az elején jelezte, hogy nem tudja ellátni a tisztséggel járó kötelezettségeket. Az Index.hu Zrt pénzügyi helyzetét illetően azt tudom mondani, hogy igyekszünk minél hamarabb tartós megoldást találni a fennálló cash-flow problémára, ugyanakkor szeretném megjegyezni azt is, hogy ez nincs hatással az Index napi szintű működésére, a lap független tartalomgyártására”.

Ződi Zsolt múlt héten, közvetlenül Pusztay András lemondása után vette át a vezérigazgatói posztot. Pusztay pedig nem sokkal azután lemondott, hogy a nyilvánosság elé kerültek az Index szerkesztőségének működését átalakító javaslatok, és a szerkesztőség veszélyhelyzetet hirdetett. Az Index főszerkesztője, Dull Szabolcs az ügy óta már nem tagja az Index Zrt. igazgatótanácsának. (Kreatív Online)

Kapcsolódó: Szele Tamás: Az Index balladája

Uj Péter az Indexről: A Fidesz megint szorít egyet a fojtófogáson

Kitették az Index főszerkesztőjét az Index.hu Zrt. igazgatóságából

Szele Tamás: Az Index ostroma

Az Index szerkesztősége rövidesen megszűnhet

(Kiemelt kép: Ződi Zsolt – YouTube)