Már félezernél is több egészségügyi dolgozó fertőződött meg

Magyarországon az összes fertőzött 14,8 százaléka egészségügyi dolgozó, közülük jelenleg négyen szorulnak kórházi ellátásra.

A Koronavírus Sajtóközpont az RTL Klub Híradójának érdeklődésére azt válaszolta, hogy az elmúlt héten 18 szociális otthonban lakó fertőződött meg az újfajta koronavírussal, közülük ketten el is hunytak. A Pesti Úti Idősotthonban 46-ra nőtt az elhunytak száma.

Eddig 576 egészségügyi dolgozó fertőződött meg, ami az összes fertőzött 14,8 százalékát jelenti. Közülük négyen szorulnak jelenleg kórházi ellátásra, a dolgozók többsége meggyógyult már.

Magyarországon tegnapig 3876 koronavírusos esetet regisztráltak.

A krónikus betegek számára elsősorban azt javasolják az operatív törzs munkatársai, hogy tartsák be a betegségükre vonatkozó orvosi előírásokat, tanácsokat. Lehetőség szerint figyeljenek a távolságtartásra, és kerüljék az olyan környezetet, ahol magas a fertőzésveszély.

Ne találkozzanak olyannal, aki a fertőzés bármely tünetét mutatja. Figyeljenek a személyi higiénére, a gyakori kézmosásra és a szellőztetésre, illetve, ha a fertőzés bármely tünetét észlelnék, forduljanak orvoshoz. (RTL Klub)

(Kiemelt kép: Szent László Kórház – MTI/Balogh Zoltán)

Kapcsolódó: Az Egyesült Államok kétmillió adag hidroxiklorokint küldött Brazíliának

Magyarországon meghalt 1 újabb beteg a járvány miatt

Párizsban a járdákat és az úttesteket is elfoglalhatják a kávéházi teraszok

Fideszesek maszk nélkül adták át időseknek a mások által felajánlott élelmiszert

Olaszország az egész világ előtt újranyitja határait

Sarokba szorította-e Von der Leyen a „fukarokat”?

Gyakorlatilag hazaküldték a kórházakból meghalni a betegeket

Pert indít Kásler titkolózó minisztériuma ellen a Magyar Helsinki Bizottság

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!