Frissítve!!! Már 32 vírusfertőzött van Magyarországon

Újabb két magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel harminckettőre nőtt a Magyarországon diagnosztizált fertőzöttek száma – olvasható a koronavirus.gov.hu honlapra ma reggel feltett közleményben.

Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás, amelyet a járványügyi hatóság a rendőrséggel együttműködve végez.

Magyarországon eddig 32 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit és 22 magyar állampolgár.

A kormányzati honlap szerint eddig egy beteg gyógyult meg, 79-en vannak karanténban, 1236 mintát vizsgáltak meg.

Tüdőgyulladásban halt meg egy koronavírusos beteg anyja a Szent Imre kórházban

Mind jobban félnek az orvosok attól, hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül ápolhatnak olyan betegeket, akikről nem derült ki, hogy koronavírusosak, pedig elkapták a betegséget.

Csaknem két hetet töltött kórházban egy idős nő a halála előtt, és nem tesztelték koronavírusra, pedig a lánya koronavírusos. Több orvos azt állítja: a magyar protokoll nem jó, sok olyan koronavírusos beteg lehet a kórházakban, akiket nem tesztelnek.

A 99 éves nőn február 29-én hajtottak végre életmentő műtétet a Szent Imre kórházban. A műtét az orvosok szerint jól sikerült, a múlt hétvégén már azt tervezték, hogy pár napon belül hazaengedik. Csakhogy hétfőre (március 9-re) belázasodott, tüdőgyulladása lett, 11-én este pedig meghalt. A lánya, aki addig rendszeresen látogatta a kórházban, szintén március 9-én belázasodott.

Az elhunyt lánya a héten kétszer volt háziorvosnál, de azt mondták ott, csak influenzája van. Csütörtök éjjel azonban olyan rosszul lett, hogy mentővel kellett a Szent Imrébe vinni. Kétoldalú, igen súlyos tüdőgyulladással diagnosztizálták, de mivel felmerült a koronavírus gyanúja, elkülönítették. Szombaton lett meg az eredmény: valóban koronavírusos. Az állapota súlyos.

Az eset megerősíti azon szakértők aggodalmait, akik szerint érdemes lenne bővíteni a szűrési kapacitásokat, hogy legalább a kórházi dolgozókat és a tüdőgyulladásos betegeket tesztelni lehessen.

Elfogta a rendőrség a férfit, aki azzal riogatott, hogy lezárják Budapestet

A rendőrség elfogta azt a 30 éves férfit, akinek videoblogjában elsőként jelent meg az a minden alapot nélkülöző híresztelés, hogy az operatív törzs a főváros lezárására készül – közölte a Belügyminisztérium.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kiberbűnözés elleni főosztályának munkatársai azonosították a youtubert és el is fogták J. Levente Szabolcsot. A férfi budapesti lakcímén házkutatást tartottak, és számítástechnikai eszközök mellett 5,64 gramm kábítószergyanús növényi származékokat is lefoglaltak – írták.

A nyomozók a férfit közveszéllyel fenyegetés miatt gyanúsítottként hallgatták ki, a férfi a videó feltöltésének tényét elismerte. A BM tudatta azt is, a férfi 30 éves, középiskolát végzett, egy budapesti hotelben biztonsági őrként dolgozik.

Az operatív törzs önmérsékletre, felelős magatartásra int. Kizárólag a hatóságok iránymutatásait kövessék, hiteles forrásból tájékozódjanak – hívta fel a figyelmet a Belügyminisztérium. (MTI, 444)

Kapcsolódó: Tudósok bírálják a brit kormány járványkezelési módszerét

Negatív lett Donald Trump vírustesztje

Már 30 koronavírus fertőzött van Magyarországon

Olaszországban egy nap alatt 175 ember halt meg a járvány miatt

Megjelentek a rendeletek a járvány elleni védekezésről

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!