Majdnem 12 milliárd forint osztalékot vesznek ki a Mészáros és Mészáros Kft.-ből

A Mészáros és Mészáros Kft. 2019-ben csaknem 68 százalékkal több bevételt ért el, mint egy évvel korábban – derül ki a cég éves beszámolójából.

Az adózott eredmény tavaly 11,85 milliárd forint volt, szemben a 2018-as valamivel több, mint 5 milliárddal. És az is kiderült, hogy a hatalmas profitnak mi lett a sorsa: az “alapító a 2019-es üzleti év adózott eredménye, a szabad eredménytartalék és a 2020-as üzleti terv figyelembevételével 11.8 milliárd forint osztalék kifizetéséről határoz” – olvasható a dokumentumban.Azt is írják, hogy a működési költségek kisebb arányban növekedtek, mint az összes bevétel, aminek oka, hogy csökkent az eladott áruk beszerzési értéke, kisebb arányban nőtt a személyi jellegű költségek állománya, mint az összes bevétel, továbbá csökkent az egyéb ráfordítások értéke. (Mindez azért furcsa, mert az építőipar egésze tavaly a munkaerő- és az anyagköltségek drágulása miatt szenvedett.)

A beszámolóból az is kiderül, hogy az árbevétel 72,7 százalékos növekedése mellett a közvetlen költségek 75 százalékkal nőttek. A bérek növekedése viszont elmaradt az általános piaci trendektől. A Mészáros és Mészáros Kft.-nél egyébként kevesebben dolgoztak 2019-ben az egy évvel korábbinál.

A jövőben további dinamikus árbevétel-növekedéssel számolnak, részben a Budapest-Belgrád vasútvonal építése miatt: „2021 évtől számítunk a Budapest-Belgrád vasútpálya felújítás megvalósulásával, amelyre jelentős saját és alvállalkozói kapacitással készülünk”. Ezen túl további megrendeléseket szeretnének elnyerni a környezetvédelem és az atomenergia területén. (hvg.hu)
Kapcsolódó: Mészáros Lőrincnél alig közszereplőbb ma valaki Magyarországon

Mészárosék Mátrai erőműve inkább nem termelt áramot, hogy ne nőjön a veszteség

Szele Tamás: Mészáros és tsa.

Mészáros cége értékesíti a következő három évben a közmédia hirdetési felületeit

Mészáros Lőrinc öccse is okosabb, mint Zukerberg

Mészáros Lőrinc valójában annál is sokkal gazdagabb, mint eddig hittük

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!