Magyarországon megint elhunyt két beteg a járvány miatt

Meghalt két idős, krónikus beteg, és eggyel, 4078-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon – közölte a koronavirus.gov.hu ma reggel.

A kormányzati portálon azt írták: ismét csak egy újabb magyar állampolgárnál mutattak ki koronavírus-fertőzést. Az elhunytak száma 567-re emelkedett, 2547-en már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 964. Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti. 210 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 16-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oldal adatai szerint 7545-en vannak hatósági házi karanténban Magyarországon. A mintavételek száma 242 139.

Kiemelték: a parlament tegnap elfogadta a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényt, és felhatalmazta a kormányt a különleges jogrend megszüntetésére. Az Országgyűlés emellett megteremtette a járványügyi készültség fenntartásához szükséges jogszabályi hátteret: a kormány egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül.

A kormány ma tárgyalja a veszélyhelyzet megszüntetésével kapcsolatos és a védekezés fenntartásához szükséges további lépéseket.

Kiemelték, a veszélyhelyzet megszüntetését az teszi lehetővé, hogy sikeres volt a védekezés első szakasza. A járványügyi készültség fenntartására szükség van, hiszen a pandémia (világjárvány) jelenleg is tart, a koronavírus továbbra is itt van és fertőz – írták.

A járvány alakulását ezért továbbra is kiemelt figyelemmel követi a kormány, a járványügyi hatóság, továbbra is működik az operatív törzs, és ha valahol felüti a fejét a fertőzés, akkor elrendelik a járványügyi bevetési egység beavatkozását – tették hozzá.

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (1932) és Pest megyében (597) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (376), Komárom-Esztergom (301), Zala (261) és Csongrád-Csanád megye (118), a sor végén pedig Békés megye áll (13). (MTI)

Kapcsolódó: A világon 8 173 940 a fertőzöttek száma, és több mint 443 ezren haltak meg

Jelentősen csökkenti a járvány miatti halálozás kockázatát egy már létező gyógyszer

Megkétszereződött a forgalom a magyar-román határon

Országos tisztifőorvos: rendkívül fontos a járványügyi éberség fenntartása

Tíz vakcina már a humán tesztelés szakaszában van

Spanyolországban bezzeg olyan az “országos tisztifőorvos”, hogy ikonná vált

Brazília már a második a halottak számával, de Bolsonaro még nem veszi komolyan a járványt

Hazaküldték a végstádiumos nőt, szörnyű kínok között halt meg

Brit tudósok: több mint 3 millió életet menthetett meg a bezárkózás Európában

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!