Letartóztattak egy fideszes önkormányzati képviselőt, Boldog István munkatársát

A fideszes nőt egyebek mellett azzal gyanúsítják, hogy uniós pályázatoknál jogellenesen befolyásolhatta a közbeszerzéseket és vesztegetést fogadott el.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte F. Petra letartóztatását – derül ki a torokszentmiklosi.hu írásából. A végzés nem végleges.

F. Petra korábban Boldog István fideszes országgyűlési képviselő munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben, az Átlátszó cikke a politikus jobbkezeként emlegette.

F. Petra 2018 nyarától az októberi önkormányzati választásig a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat fideszes alelnöke volt, jelenleg a törökszentmiklósi képviselőtestület és a megyei önkormányzat tagja.

F. Petra nem jelent meg a törökszentmiklósi közgyűlésben novemberben, ekkor jegyezte meg Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy “nem lenne ez érdekes hír számomra, ha a törökszentmiklósi választókerületben nem hallottam volna annyi politikustól, hogy ez a hölgy volt Boldog István jobbkeze. És ha nem hallottam volna már több embertől, hogy nemcsak a cserkeszőlői polgármesteri hivatalban voltak nyomozók, hanem F. Petránál is, akit aztán magukkal is vittek”.

Hadházy még október elején számolt be arról, hogy szerinte Boldog István lényegében megzsarolta választókerülete polgármestereit: csak akkor kaphatnak uniós támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, ha hajlandók az általa preferált cégeknek juttatni a munkákat.

Boldog István októberi közleményében politikai hangulatkeltésnek nevezte Hadházy állításait.

Kapcsolódó: A Coca-Cola leszedi a homofób kormánypártiakat felháborító plakátjait

Lázár János szerint Horthy egy hős volt

(Kiemelt kép: Boldog István Facebook oldala)