Kövér lemondatta volna Borkait, de Orbán közbelépett

Kövér-Orbán vita miatt hirdették meg, majd fújták le a választás előtt a győri polgármester sajtótájékoztatóját, és jelent meg a később visszavont véleménycikk a Magyar Nemzetben.

Teljes káoszt, valamint Kövér László – Orbán Viktor csörtét okozott a Fideszen belül Borkai Zsolt győri polgármester szexvideója – értesült a Népszava. A lap információi szerint ugyanis Kövér László házelnök volt az, aki pénteken arra utasította Borkai Zsolt győri polgármestert, hogy még aznap mondjon le, a polgármester pedig ennek hatására hívta össze azt a sajtótájékoztatót, amelyet később töröltek.

Orbán Viktor külföldön tárgyalt, az idő alatt pedig csak korlátozottan lehetett vele kommunikálni, a távollétében pedig sokáig senki sem mert lépni semmit.

Pénteken végül Kövér László házelnök arra utasította Borkait, hogy még aznap mondjon le, ezért is jelentették be a győri sajtóeseményt, és emiatt írták meg a véleménycikket a Magyar Nemzetbe.

Nem sokkal később azonban Orbán Viktor befejezte tárgyalását Emmanuel Macronnal, és átadták neki az információt a polgármester sajtótájékoztatójáról, ő pedig azonnal közölte, hogy szó sem lehet lemondásról, Győrt meg kell tartani. (Ha Borkai lemondott volna, a DK-s Glázer Tímea maradt volna az egyetlen polgármesterjelölt a városban.)

Borkai végül megnyerte a választást Győrben, de aztán bejelentette, hogy kilép a Fideszből, és a párt támogatásával, de független polgármesterként irányítja a várost a továbbiakban.

Kapcsolódó: Borkai Zsolt tényleg kilép a Fideszből

Szele Tamás: Borkai, a dívány

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!