Kínában már legalább 80 áldozata van a koronavírusnak

A járvány terjed, már az Egyesült Államokban is van 5 bizonyított beteg. A 13 milliós Vuhanból 5 millióan menekültek el a vesztegzár előtt. Meghalt egy ember a 25 milliós Sanghajban is. Bécsben egy, Zürichben két embert tartanak karanténban koronavírus-gyanúval.

Vuhan polgármestere tegnap azt mondta, hogy a város 13 milliós lakosságából 5 millióan menekültek el pár nap alatt, mielőtt lezárták volna a települést.

A politikus szerint nagyjából ezer új koronavírusos fertőzött lehet a lezárt óriásvárosban. A ma reggeli hivatalos adatok szerint eddig 2744 bizonyított koronavírusos megbetegedés történt Kínában. A Vuhant is magába foglaló tartományban eddig 76-an haltak bele a vírusfertőzésbe, így országos szinten már 80 felett járhat az áldozatok száma.

Aggasztó, hogy az egyik áldozat a csaknem 25 milliós Sanghajban élt. Onnan most jelentettek először halálos áldozatot, ő egy 88 éves férfi volt.

Az Egyesült Államokban tegnap 3 új esetet diagnosztizáltak, így ötre emelkedett a kimutatott koronavírusos esetek száma, Mind a hárman jártak Vuhanban a napokban. Az USA tagállamai közül 26-ban összesen száznál valamivel több embert vizsgálnak koronavírus-gyanúval, mert vagy jártak Vuhanban vagy érintkeztek olyanokkal, akik igen és influenzás tüneteket mutatnak.

Ma derül ki, hogy koronavírustól vagy csak egy szokásos influenzavírustól betegedett meg az a kínai légi utaskísérő, akit szombat óta tartanak izolálva Bécsben, ugyanis ma fejeződik be a tesztelése. A nő tegnap már jobban érezte magát.

Zürichben a Triemli Kórházban vizsgálnak két beteget, akik nemrég Kínában jártak és influenzás tüneteket mutatnak.

A járvány miatt számos európai országban töröltek a hatóságok elővigyázatosságból tömegrendezvényeket: így maradtak el programok Bordeaux-ban, Milánóban, Rómában, de Madridban például megtartották a kínai holdújévet köszöntő felvonulást. (444, Euronews)

Kapcsolódó: Egyre gyorsabban terjed az új koronavírus Kínában

Lassan, de terjed a koronavírus, magyar beteg még nincs

A koronavírus már Franciaországban is megjelent

Egyre több kínai város van zárlat alatt