Kínában három Magyarországról érkezett koronavírusos fertőzöttet regisztráltak

Mint arról már beszámoltunk, Kínában tegnap már egyetlen új, belföldi fertőzést se regisztráltak, és a hatóságok szerint minden új, igazoltan fertőzött személy külföldről érkezett az országba. Most kiderült, hogy közülük hárman Magyarországról érkeztek Kínába.

A Global Times angol nyelvű kínai lap beszámolójára hivatkozva a 444 azt írja, hogy a legtöbb esetet Iránból hurcolták be, 47 onnan érkezett fertőzöttet azonosítottak Kínában. Olaszországból, amely a hivatalos statisztikák szerint a második legnagyobb járványgóc Kína után, 41 fertőzött érkezett Kínába. Spanyolországból 28, Nagy-Britanniából 25 fertőzöttet regisztráltak.  És hármat Magyarországról.

Ez a Global Times által a Twitteren közölt teljes lista:

Nem csak Kínában, hanem Dél-Koreában is találtak három, Magyarországról érkezett fertőzöttet

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a dél-koreai vívóválogatott három tagjának, akik előtte Magyarországon is jártak. A hivatalos tájékoztatásban a sportolókat nem nevezték meg, de azt elárulták, hogy az egyikük egy 25 éves nő, aki már Magyarországon is torokfájásra panaszkodott, majd kedden, hazatérése után pozitív lett a vírustesztje. Ezután még két válogatott társáról derült ki, hogy fertőzött.

Tüzet okoztak lázadó rabok egy szatmárnémeti börtönben, áldozatok is vannak

Három fogvatartott meghalt, kettő megsérült egy szerda esti szatmárnémeti börtöntűzben – közölte az Agerpres román hírügynökség.

A késő este egy tízfős cellában fellángolt tüzet maguk a rabok idézték elő, akik az esti létszámellenőrzés után spontán lázadásba kezdtek. A Libertatea.ro portál szerint a rabok elégedetlenségét az váltotta ki, hogy a börtön vezetősége a koronavírus-járványra hivatkozva korlátozta a látogatásokat.

Az országos börtönigazgatóság közölte: a tűzoltóság és a mentőszolgálat azonnali közbelépése ellenére három elítélt meghalt, kettő súlyosan megsérült. A sérülteket kórházba szállították.

A tűz nem terjedt át más cellákra.

Elpusztult az első koronavírussal fertőződött kutya

A 17 éves hongkongi pomerániai kutyát a múlt hónapban diagnosztizálták COVID-19-cel.

Az állat 60 éves gazdája maga is koronavírussal fertőződött, és nem sokkal ezután betegedett meg a kutya is. A WHO szerint ez az első és egyetlen eset, amely házi kedvenc megbetegedését mutatja, és egyértelmű: az eb a gazdijától kapta el a vírust. (444, MTI)

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!