Ki a f@szt érdekel Amerikában Ukrajna? – kérdezte az amerikai külügyminiszter

Mike Pompeo  amerikai külügyminiszter kiborult, amiért az amerikai közrádió riporternője Ukrajnáról is kérdezni merte, ezért adáson kívül behívta a szobájába és hosszasan, trágárkodva kioktatta. 

A külügyminiszter arra számított, hogy elsősorban Iránról kap kérdéseket, de Mary Louise Kelly riporter áttért Ukrajnára, és azon belül is arra, hogy miért rúgták ki tavaly májusban a kijevi amerikai nagykövetet. A diplomata felmentése szorosan összefügg a Trump elnök ellen indított eljárással, aminek  alapja, hogy az ukrán külpolitika szervezésekor személyes politikai érdekeit az ország érdekei fölé helyezte.

Az interjút Pompeo megszakította, majd behívta a szobájába az újságírót, ahol 10 percen át kiabált vele. Többek között azt kérdezte, hogy Kelly szerint “ki a f@szt érdekel Amerikában Ukrajna?” (Pompeo többször is használta az angol F-betűs szót, amit az amerikai média csak így emleget. Magyarul ez így fordítható, még ha az angol F-betűs szó szótárilag mást is jelent mint a magyar.)

Azzal is megpróbálta sarokba szorítani az újságírót, hogy behozatott egy vaktérképet, amin a riporternek meg kellett mutatnia Ukrajnát. Ezt sikeresen meg is tette, további indulatokat gerjesztve az amerikai diplomácia vezetőjében. (444, HuffPost)

Kapcsolódó: A demokraták szerint Donald Trump közvetlen veszély a demokráciára

 
A Zóna független sajtótermék, kérjük, támogassa működésünket – együtt fenn tudjuk tartani a független magyar sajtó maradékait is. Önök nélkül nem sikerülhet. Ha fontosnak találja ezt, Patreon-oldalunkat itt találja. Minden támogatást köszönünk!