Kásler Miklós megint az orvosokra tolta a felelősséget a kórházi ágyak kiürítése miatt

Kásler Miklós emberi erőforrás-miniszter most is az orvosokra hárította a felelősséget, bár a múlt heti nyilatkozatával ellentétben most nem állította, hogy nem ő adott volna utasítást a kiürítésekre. A Magyar Orvosi Kamara tiltakozik.

Kásler azt mondta:

Nyilvánvaló az, hogy százmillió orvos-beteg találkozót nem én bonyolítok le, hanem az orvosok. Ők döntöttek tehát, saját felelősségük rajta, aki nem követte az utasításokat, nem volt összhangban saját hippokratészi esküjével.

Mindezt a Facebookon közölt videóban mondta, a Miniszteri percek című saját reklám “interjújában”, amiben azt kérdezték tőle, mi a véleménye arról, hogy az ellenzék „szenzációhajhász” módon a kórházi ágyak kiürítését firtatta.
Kásler reagált azokra a múlt heti hírekre is, amelyek szerint a belügyminiszter, Pintér Sándor kezdett tárgyalásokba az egészségügyi rendszer átalakítási terveinek kidolgozásáról, illetve hogy Pintér veheti kézbe az egészségügy irányítását.

„Most kivételesen a hírnek valami alapja van” – mondta el Kásler majd hozzátette: Pintérrel „nagyon régi és mindkettőnk számára rendkívül gyümölcsöző” munkakapcsolata van, ezért kérte a belügyminisztert, hogy „szervezési tapasztalatait” bocsássa az EMMI rendelkezésére a magyar egészségügy struktúrájának áttekintésében, esetleges átalakításában.

„Minden több fikció” – jelentette ki.

Orvosi kamara: A miniszter vállalja fel döntéseinek következményeit

Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk – reagált közleményben a Magyar Orvosi Kamara Kásler Miklós megszólalására. (Facebook, Mérce)Kapcsolódó: Kásler folytatja az életeket veszélyeztető ámokfutást

 Sas István: Kásler gondosan megtervezte a hazugságot a kórházi ágyak felszabadításáról

Kásler tagadja, hogy utasítást adott a kórházi ágyak kiürítésére

Kásler akadályozza annak a bizonyítását, hogy a kórházkisöprésnek áldozatai vannak

Kásler megtiltotta a kórházaknak, hogy a járványról nyilatkozzanak

Az ellenzék követeli: minden beteget lássanak el és állítsák le Kásler ámokfutását

Kásler Miklós kirúgta a Rehabilitációs Intézet főigazgatóját is

Karácsony: Kásler Miklós ellenezte a szűrést az idősotthonokban